SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
  » Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tito Nieves

10 Ağustos Perşembe 22:30
Mekan : Sortie
Bilet Fiyatları : 78 YTL

TITO NIEVES

"Müzik benim tutkum."

Müzikle geçirilmiş 30 yılın ardından salsa müziğin "Pavorottisi" her zamankinden daha güçlü.

Humberto Nieves, başarılı bir şarkıcı olmak için doğduğunu her zaman biliyordu. Küçük yaşlarında aldığı takma adı "Tito" ile salsa müziğin gelecekteki Pavorotti'si, Porto Riko, Rio Piedras'da doğdu ve tropikal, blues ve pop müziğe olan yeteneğini geliştirdiği şehir olan New York'da büyüdü.

Tito, "1975 yılında tutkumun müzik olduğuna karar verdim. O zamanlar kafam hayallerimle doluydu ve tüm o büyük yıldızlarla dolu bir Fania fotoğrafına bakıp onlara nasıl ulaşabileceğimi, Tito Puente, Johnny Pacheco ve Celia'ya nasıl yakın olabileceğimi düşünebiliyordum sadece" diyor.

Sarsıcı Tutkular

Tito Nieves, 15 yaşındayken müziğe olan tutkusunun farkına vardı ve salsa dünyasını fethetmek için hazırlıklara başladı. Dur durak bilmeyen bir çalışma temposu sayesinde Tito'nun yolu Orquesta Cimarron ile birleşti. Bu birleşmenin ardından iki yıl boyunca Tito gurubun baş solisti oldu.

70'lerin sonunda Tito, büyük Hector Laove Orchestra'ya katıldı. Tito o günleri anımsarken "Hector bana müzikteki basamakları öğretti, beni destekleyerek elimden tuttu" diyor. Kısa bir süre sonra, Tito, Tairbori'nin baş solisti olarak ilk stüdyo kayıt tecrübesini yaşadı. 80'lerin başında, Conjunto Clasico'ya katıldı. "Bu süre zarfında müzikal anlamda kendimi geliştirdim ve Calia Cruz ve Tito Pente ile aynı sahneyi paylaştığımda sanki tüm hayallerim gerçek olmuştu" sözleriyle o günlerde hissettiği duyguları ifade ediyor Tito.

Tito, "Doğru zamanda doğdum" diyor. "Müzik benim tutkum. Tropikal müziğin gelişimine, salsa devleriyle yan yana katkıda bulunabileceğim bir dönemde yaşadığım için yeterince şanslıyım."

1988 yılında Tito yola tek başına devam etti ve içinde "Sonambulo" isimli hit parçası da bulunan, kendine solo sanatçı olarak ilk Altın Plağını getiren Classic'i kaydetti. Daha sonraki yıl sanatçı, kendisine "I'll always love you" isimli parçada eşlik eden Yo quiero cantar'ı keşfetti ve cebine 2 tane Altın plak daha koydu.

ENGELLERİ HİT PARÇALAR YAPARAK AŞMAK

Kariyeri boyunca Tito, çok yönlülüğü ve geniş kitleleri kendine çekebilmesi ile dil engeline meydan okudu. Onun müziği, konuştukları dille ilgisiz olarak, her yerin insanının kalbine ve aklına hitap ediyor. Tito'nun duygulu sesiyle hayat verdiği yalnızca bir döneme ait olmayan klasiklerin arasında "Can You Stop The Rain", "You Bring Me Joy" ve "De menamgibi mükemmel Hitler var. Fakat bir şarkı var ki var ki; bir anda 90'ların marşı haline gelmiş ve Tito'nun pop kültüründeki yerini belirleyen parça olmuştur: "I like it like that."

Tito'nun parçasının orijinal halinin Latin ahenkleriyle donatılmış bir dinamoya dönüştürülmesi, sanatçıya asıl başarının kapılarını araladı. Parça birden bire hit oluverdi ve aynı ismi taşıyan sinema filminin de şarkısı oldu. Ülkece bilinen Folgers Coffee ve Burger King gibi holdinglerin hepsi bir kaç televizyon programı ve spor etkinliğinin eşliğinde şarkının başarısına sermaye yatırarak uluslararası müzik piyasasında Tito'nun gelecekteki egemenliğinin temellerini attılar. Tito o günlerle ilgili olarak "Bu şarkının bana bahşettiği en kıymetli hediyelerden birisi de, onu müzikteki meslektaşım Steve Wonder ile paylaşma fırsatı oldu" diyor. "Kariyerim boyunca, Jose Jose ve Marlon Brando gibi, takdir ettiğim ve saygı duyduğum sanatçılarla çalışma imkânım oldu."

HAKEDİLMİŞ ÜN

Tito bu büyük ünü, üç Ana Ödüle bağlıyor: 1994 yılında "Yılın Şarkıcısı," 1996 yılında "En İyi Video," (No Me Vuelvo Enamorar) ve 1997 yılında "New Yorklu En İyi Sanatçı." 1998 yılında Clase Aparte isimli albümü ile Billboard dergisi ödülüne aday gösterildi. Tito, 1999 yılında "En İyi Tropikal Şarkıcı" dalında bir Globo Ödülü, 2000 yılında ise "Asi Mismo Fue" isimli parçası ile bir Premio Lo Nuestro ödülü kazandı. Tito çalışmasıyla, "En İyi Salsa Albüm" dalında 2002 GRAMMYÖdüllerine aday oldu.

Salsa müziğin Pavorotti'si takma adını Johnny Pacheco'dan alan Tito "Ödüller muhteşem fakat bir sanatçının elde edebileceği en güzel şöhret halktan gelendir" diyor. "Bu, mikrofondan uzakta şarkı söyleyerek yedek vokal kayıtları yaptığım Fania günleri boyunca Johnny Pacheco'dan çıkmış bir fikirdi. Johnny bana baktı ve "Sen tam bir Pavarotti'sin." dedi.

DEĞİŞİM

200 yılında, Tito Nieves'in "Un Amor Asi" Billboard Dergisi'nin Top 10 listesini salladı ve bunu efsanevi Ruben Blades ile yaptığı düet "Como Llego tu Amor" izledi.

"Kariyerim boyunca, hem her döneme hitap edecek hem de kaliteli müzik yapabilmek için büyük çaba harcadım" diyor Tito. "Her bir albümüm bir şarkıcı ve söz yazarı olarak olgunlaşma sürecime şahitlik etmiştir. Benim müziğim sesimi sürekli olarak yeniden tanımladığım devamlı bir süreçtir. Kendimi her zaman hem sözsel hem de müzikal olarak ifade etmenin yeni yollarını arıyorum. Sanırım bu işe yarıyor çünkü her yeni albümle birlikte Tito Nieves'in sevenlerin sayısı artış gösteriyor" diye bitiriyor sözlerini Tito.

2004 yılında Tito, kendisinin daha önce hiç bilinmeyen, aşırı hassas ve samimi yönünü gözler önüne seren albümü Fabricando Fantası çıkardı.

"Bu albüm benim müzikal repertuarımda önemli bir rol oynuyor çünkü bana oğlumu kaybetmemle yaşadığım acıyı dile getirme fırsatı verdi. "Müzik güzel bir olay çünkü hiç söylenmeyip havaya karışacak olan en derinde saklı duygu ve düşüncelerimizi açığa çıkarma fırsatı veriyor bizlere."

BUGÜN, YARIN VE HER ZAMAN

Bugünlerde Tito Nieves Hoy, MaY Siempre isimli prodüksiyonuyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekmiş durumda. Tito, GRAMMY ödüllü yapımcı ve besteci Sergio George ile, halka hem klasik hem de çağdaş bir ses sunabilmek için bir kez daha aynı takımda. Tito'nun, "salsero'yu" (salsa yapan erkek) en başarılı performansıyla gözler önüne seren ateşli ve romantik ilk single'ı "Esa Boquita,"nın da yer aldığı son albümünün tarihe geçeceği kesin. Tito aynı zamanda, sevilen Latin Hip-Hop rap şarkıcısı Fat Joe ve reggae müziğin yükselen yıldızı Miguel Play ile birlikte seslendirdiği parçası "Terremoto" ile de müzik açısından da ön plana çıkıyor. Tito'nun albümü aynı zamanda tanınmış Latin şarkı sözü yazarı Jorge Luis Piloto tarafından yazılmış ve Tito'nun sesini tam kıvamında yansıtan 5 şarkıyı da kapsıyor.

"Bu albüm müzikal engelleri yıkıyor çünkü Tito Nieves'in bildiğimiz sesine sadık kalarak onu reggaenin yeni, taze sesleriyle birleştirdik. "Tito, genç dinleyicilerin gönlünü reggaeye yaptığı geçişte gösterdiği başarıyla fethedecek ve muhafazakar Tito Nieves hayranları sanatçının yaptığı son salsa hit seçimlerini sevecekler.

KADER ÇARKI

"Ben tam anlamıyla sevdiğim şeyi yaparken sevgi, maddi açıdan refah ve başarıyla kutsandım" diyor Tito. "Yaptığım işlerle gelişebilmeyi ümit ediyorum, böylece müziğin gelecekteki nesillerine katkıda bulunabilirim."

Gerçekten de Tito Nieves, Porto Riko'da yaptığı mütevazi başlangıcı ve New York şehrinde zamanın en büyük salserolarından biri oluşuyla kader döngüsünü tamamlamış görünüyor. Sevenleri ve izleyenleri için Tito Nieves, yalnızca mükemmellerin müziklerinde bulunan duygu yoğunluğuyla dinleyiciyi kuşatan, kalp atışlarını hızlandıran şarkılarla müzik marketleri yerinden oynatmaya devam ediyor. Sanıyoruz ki; en iyisini henüz görmedik.

ÖDÜLLERİ

3 Ace Award
1994 - "Singer of the Year"
1996 - "Best Video" (No Me Vuelvo Enamorar)
1997 - "Best Artist in New York"
1998 - "Billboard award nomination" (Clase Aparte album)
1999 Globo Award "Best Tropical Singer"
2000 Premio Lo Nuestro ödülü "AsMismo Fue"
2002 GRAMMYÖdülü - "En İyi Salsa Albümü" - adayı
Latin Grammy Ödülleri - "Yılın En İyi Salsa Albumü" - adayı

Salsa müziğin Pavarotti'si lakabını Johnny Pacheco'dan aldı.

2000, Tito Nieves' in "Un Amor Asparçası Billboard's Top 10'a girdi Bunu efsanevi RubBlades ile duet yaptığı "Como Llegtu Amor" adlı parça izledi.

2004, Tito Nieves yeni albümü "Fabricando




Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu batağına çevirdi. SABAH, bu batağa saplanan...
Tek umut ÖSS değil
ÖSS'de başarılı olamayanlar için SABAH'tan dev yazı dizisi Yurtdışı üniversiteler rehberi. Dünyanın 73...
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı eklerini görmek için
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Rahim Meşai, "İran'da...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15 Temmuz'da açıklanacak. Ancak SABAH'ın...
Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak göremeyecek!

Tehdit altında bulunan...
Galatasaray Şampiyon
Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonun şampiyonu nefes kesen bir mücadele sonunda GALATASARAY oldu.
El salladı gitti
Yönetmen el salladı, gitti. Boşluğu hissettiniz mi? Adı Atıf Yılmaz' dı; hep gülümsedi. Çok milli ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu