Türkiye'nin en iyi haber sitesi

10 yıldır Nişantaşı'nda

Giriş Tarihi: 9.3.2014
İki tür restoran işletmesi var bana göre. İlk kategoriye, ilk sezonda kara geçmeyi isteyen, birkaç yıl sonra kapatıp, orada ya da başka bir yerde farklı bir isim ve farklı dekorasyonla ama aynı kar hedefiyle yeni bir yer açanlar girer. İkincisi ise uzun süre alnı yerde kalmayı amaçlayan, yemek kalitesinden fiyat politikasına dek tüm felsefelerini buna uyarlayan restoranlardır. Bu konulara yabancı bile olsanız, bir mekanın 10 yıldır aynı yerde, aynı isim ve işletmeciyle ayakta durduğunu gördüğünüzde, onun sözünü ettiğim ikinci kategoriden bir işletme olduğunu anlarsınız. Bugüne dek Nişantaşı'nda, aynı mekanda değişik isimlerle ve farklı işletmecilerin yönetimi altında servis sunan nice restoranı sizlere tanıttım. Abdi İpekçi'nin alt taraflarında, üstelik öyle kolay kolay gözden kaçırılmayacak bir konumda 10 yıldır varlığını sürdüren Grissini'ye ise hiç gitmediğimi, bir dostumun davetiyle burada yemek yerken fark ettim. Grissini'de İtalyan mutfağı egemen. İlginç bir yer burası. Önündeki, kaldırıma bir çadır kurulmuş. Kışın içerde sigara içemeyen tiryakiler, burada nikotin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yazın çadır kalkıyor, kaldırıma yerleştirilen masalar Nişantaşı'na çıkanları seyrederek yemek yiyenlerle dolup taşıyor.

BOL ÇEŞİT SUNUYOR
Sofraya, menülerle birlikte restorana adını veren, fırından yeni çıkmış susamlı grisini ve ekmekler ile sızma zeytinyağı getirildi. İki çorba, 13 çeşit başlangıç yemeği, 15 hamur işi, 11 salata, ızgara ya da fırında pişmiş sekiz çeşit et, tavuk, balık, üç risotto, 17 çeşit pizza ve 11 farklı tatlı içeren yemek listesi epey zengindi. Son zamanlarda emek ve malzemeden tasarruf sağlamak amacıyla restoranlar yemek sayısını azaltıyor. Grissini hâlâ eski tarz, bol çeşit sunan bir mekan. Masamızda sebze çorbası, Sezar salatası, Fontina ve Mozzarella peynirleriyle hazırlanmış Beyaz Pizza, İtalyan usulü fırında incik 'ossobuco', limonlu tart ve dondurma yendi, iki kadeh de Türk şarabı içildi. Ossobuco dışında bütün yemekler dört dörtlüktü. Ancak, üzerini tümüyle örten domates sosuyla dana inciğe yazık olmuştu. Kahvelerimizi yudumlayıp, kişi başı 100 TL civarında hesap ödeyip oldukça memnun ayrıldık.

BEĞENDİKLERİM
Grissini Nişantaşı'nın klasikleşmiş mekanlarından. Açıldığı günden bu yana iki kez dekorasyonunu yenilemiş. Ortam şık. İtalyan yemekleri de büyük ölçüde başarılı.

BEĞENMEDİKLERİM
Kaldırımdan da yararlanan bazı mekanlarda kışın kapının önüne kurulan çadır, içeri doğal ışık girmesini ve restoranın dışarıdan görülmesini engelliyor. Grissini'de de durum böyle.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Grissini Abdi İpekçi Caddesi No: 23/1 Nişantaşı Tel: 0 (212) 343 12 97
ARKADAŞINA GÖNDER
10 yıldır Nişantaşı'nda
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz