Eğer
bu yaz yolunuz İspanya'nın Ibiza adasına düşecek olursa tüm dünyadan lezzet, eğlence ve sanat avcılarını peşinde sürükleyen Heart isimli restorana uğramanızı öneririz. Bu yaz açılan bu restaranın kapısında kısa süre içinde kuyruklar oluşmasını sağlayansa gurmelerin yer bulabilmek için aylarca sıra beklediği ancak 2011 yılında kapılarını kapatan elBulli'nin usta aşçısı Ferran Adria'nın ve kardeşi Albert Adria'nın mekanın ortakları arasında yer alması. Ancak bu büyüleyici mekanın arkasında sadece Adria kardeşler yok. Dünyaca ünlü Kanadalı gösteri grubu Cirque du Soleil'in kurucusu Guy Laliberte de mekanın ortağı. Yaklaşık 10 yıldır yemeğin, gösterinin ve büyüleyici bir atmosferin bir araya geldiği insanların ancak hayallerinde deneyimleyebilecekleri bir mekan yaratmak üzerine fikir üreten Adria kardeşler ve Laliberte, yıllar sonra hayallerindeki mekanı açtılar. Üstelik mekanı daha da büyülü hale getirebilmek için Japon sanatçı Takashi Murakami ile de güç birliği yaptılar. Murakami'nin eserlerinin bir kısmı bu büyüleyici mekanın duvarlarını süslerken, iç dekorasyon için de yine Murakami'nin fikirlerinden yola çıkıldı.
KİŞİ BAŞI 300 TL
Sadece 77 gün boyunca açık kalacak olan bu mekanda yemek yemek için kişi başı 100 euro'yu (yaklaşık 300 TL), yemeğin ardından Cirque du Soleil dansçılarının gösterisini izleyip sabaha kadar süren partiye katılabilmek içinse kişi başı 315 euro'yu (yaklaşık 945 TL) gözden çıkarmak gerekiyor. Bu konsepti dünyanın başka bir noktasına taşıma planlarının şimdilik olmadığını söyleyen Feran Adria, "Bu cidden büyük bir proje. Dünyanın eğlence merkezlerinden birinde, birbirinden çok farklı olan işlerinde çok iyi pozisyonda bulunan insanlar bu proje için bir araya geldi. Böyle bir projeyi bir yerden bir yere taşımak gerçekten zor ve bizim de şu an böyle bir projemiz kesinlikle yok" diye konuşuyor. Adria restoranda yemek meraklıları için Tayland, Peru, Meksika ve Japon mutfaklarını bir araya getiriyor. Laliberte, sanatın farklı açıları olduğunu ve insanın hayattan tat alabilmesi için her duyusunun beslenmesine ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Laliberte, "elBulli vakıflaşmış ve yeme kültürü üzerinde çalışmalar yapan bir kuruluş. Yeme kültürümüzü yorumlamak, yeni kapılar açmak, kültürleri tek bir tabakta bir araya getirebilmek için onlarla farklı çalışmalar yapmayı çok istiyorum" diyor.