Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Vur patlasın çal oynasın

Yunanistan, geçtiğimiz hafta Paskalya yortusunu kutladı. Tatil günlerini değerlendirenler, soluğu kent dışındaki kırlarda, köylerde aldı. Kimisi de kent içinde kalmayı tercih etti.
Aile efradı ile geçirilen bu günlerde, müzikhollere gidenler de oldu. Bir arkadaşın doğum günü vesilesiyle biz de Yunanistan'ın en ünlü ses sanatçılarından biri olan Ploutarchos'u dinlemeye gittik.
Yaklaşık bin kişilik müzikhol iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalıktı. Ploutarchos, görkemli dekorların arasından sahneye çıkar çıkmaz, yer yerinden oynadı. Kızlar, erkekler ayağa kalkmış, sanatçıya içleri karanfil dolu sepetler fırlatıyor; coşkulu sevgi gösterilerinde bulunuyordu. Program, sabahın saat 05.00'ine kadar devam etti...
Salondakiler, programın sona ermesiyle yakılan ışıkların arasında masalarından kalkmaya ve sendeleye sendeleye dışarıya çıkmaya başlamadan önce, etraflarında fır dönen garsonlara, hesap anlamına gelen el kol işaretleri yapıyorlardı...
Garsonlar ise, fiş yerine, müşterilerin kulağına fısıldarcasına, ödenecek hesabın ne kadar olduğunu söylüyordu.
Hayret! Kimse ne fiş istiyor, ne de fiş veriyordu... Oysa Yunan hükümeti, fiş kesmeyen işletmelere, ağır para cezaları uygulanacağını açıklayıp duruyordu...
Anlaşılan hükümet kararlarına pek kulak asan yoktu.
Fiyatlara gelince.. Aşağı yukarı adam başına 50 euro düşüyordu... Yani yaklaşık 150 TL... Hem de yemeksiz...
Sahnelere fırlatılan karanfil dolusu sepetlerin ederi ise 10 euro'ydu! Kulak misafiri olduğum bir Plourachos hayranının, 7 bin euro hesap ödediğini bile öğrendim.
Paskalya yortusu, tatili ve eğlenceleri son bulduktan sonra herkes işinin başına döndü. Çiçeklere, şarkıcılara bol miktarda para ödeyenler de, işsiz kalanlar da, iş yerlerini kapatmak zorunda kalanlar da, her durumda krizden sağ salim çıkan devlet memurları da, televizyonda panik havası yaratan haber bültenlerinde, yeni Yunan hükümetinin ülkeyi iflastan kurtarmak adına AB ve IMF'den kredi koparmak için verdiği mücadeleyi izlemeye koyuldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA