Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Mahmure Hanım'a 1 GB yetmiyor

Sosyal ağ tutkunu büyükannelerin en büyük derdi fotoğraf ve video yükledikçe hemencecik tükenen internet kotaları ve çabuk dolan telefon hafızaları. Bu hafta hayırlı torun olup Mahmure Teyzelere teknoloji desteği vereceğiz

İleri yaşta kadınlar gigabayt demeyi bilmese de Facebook'a daha fazla video ve fotoğraf yüklemek için internet kotalarının yükseltilmesi gerektiğini biliyor. Üstelik torunları gibi her mekanda WiFi şifresi sormayı ihmal etmiyor. Ancak en büyük sorunu fotoğraf ve videoları depolarken yaşıyorlar. Yetenekli torunlar flaş belleklerle sorunu çözüyor. Ancak depolama cihazları gelişiyor ve kullanımı uzmanlık gerektirmiyor.
Scandisk'in parmak ucu kadar depolama cihazları fotoğrafları ve videoları önce belleğe oradan bilgisayara kopyalama şansı sunuyor. Üstelik bu cihazlar kısa sürede kopyalama işlemi yaparken telefonla konuşmaya devam ediyorsunuz.

HIZLI ÖĞRENİYORLAR
Üç aşağı beş yukarı senaryo şöyle: "Oğlum bak anneni ihmal ediyorsun. Teyzen takır takır video yüklüyor. Kuzeninin düğününde bir sürü video çektim birini bile yükleyemedim.
Senin oğlanın videoları bile duruyor. Evdeki modem de çalışmıyormuş.
WEFE de kullanamıyorum.
Meğer benim internet kotam dolmuş oğlum. Hadi benim kotamı da unutmadan 4 yap.
Baban ucuz diye 1 yaptırmış."
İşte bu diyoloğu kuran anneanne ya da babaanne sayısı hiç de az değil.
Akıllı telefon kullanımının artmasının en önemli sebeplerinden biri kadınlar. Erkekler yaş ilerledikçe mağlup komutan gibi teknolojiye uzak dururken, kadınlar yeniliklere daha açık.
Bu yüzden kadınlar Facebook, Instagram gibi sosyal ağlarda daha aktif kullanıcı.
Özellikle ev kadınları emeklilik nedir bilmediklerinden özgüven kaybı yaşamıyorlar.
Akranlarıyla rekabet ve yarışma azmi onları diri tutmaya yetiyor. Öğrenmeye daha açıklar. Bu yüzden sosyal ağda paylaşım yapma yetenekleri giderek artıyor.
Becerikli büyükanneler eşlerinden daha becerikli ama bizim Mahmure Hanım'dan ricamız var: "Rasim amcayı ihmal etmeyin, onlara teknik desteği bari siz verin."

ELDE TELEFONLAR
Eskiden torunlara "Bırak yavrum şunu" diyen büyükanneler şimdi elden telefon düşürmeyen sosyal canavarlara dönüştü. Kamera kaydı yaparken veya fotoğraf çekerken flaş kapatma alışkanlıkları yok. Düğünlerde, eğlencelerde, şöhretli insan gördüklerinde telefonlar silahşör hızında çantadan çıkıyor.
Ve tepegöz gibi yukarı kalkan ellerle flaşlar altında video kaydı başlıyor. Peki bunca video, fotoğraf çekip yükleyen kadınlar bu arşivleri nasıl saklıyor? İşte en büyük sorunlardan biri bu.
Bu arşivleri saklamak için farklı uygulamalar kullanılıyor.
Ancak şimdilik bulut uygulamaları hala uzmanlık gerektiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA