Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Bilgisayar ekranı da artık kavisli

Pandora'nın kutusu açıldı. İçinden kavisli ekrana sahip dev masaüstü bilgisayar çıktı. HP'nin yeni bilgisayarları benzersiz bir masaüstü deneyimi yaşatıyor

Geçtiğimiz hafta Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin tüketici lansmanını yaparken pandoranın kutusu da açıldı. Wintel diye takma isimle andığımız Windows ve Intel tabanlı cihazlar, birbiri ardına piyasaya sürülmeye başlandı. HP de yeni tasarım ürünlerini Avrupa'nın mimarlarıyla ünlü şehri Barselona'da açıkladı. Kavisli ekrana sahip dev masaüstü bilgisayar Envy Curved All-in-One, benzersiz bir masaüstü deneyimi yaşatıyor. Kavisli 34 inç ekran hepsi bir arada masaüstü bilgisayar arayan tasarımcılar için biçilmiş kaftan. Ayrıca eğlence için de iyi bir seçenek. Bang&Olufsen ses sistemi entegre edilen Envy serisi masaüstü bilgisayarlarda, film izlemek de ayrı bir keyif.

DİZÜSTÜ İNCELİYOR

HP ile Bang&Olufsen işbirliği sadece masaüstü değil, dizüstü bilgisayarlarda da devam ediyor. Tasarımların tümünde güçlü bir ses sistemi seçeneği sunuluyor. Ekranın üstünde kullanılan Intel RealSense kameralar, üç boyutlu uygulamalar için kullanıcıların ihtiyacını karşılıyor. Hem tablet gibi dokunmatik ekranı hem de dizüstü bilgisayar özelliklerini bir arada bulunduran ürünler şimdiye kadar kalın ve ağır tasarımlara sahipti. Şimdi ürünlerin daha da inceldiğini görüyoruz. HP Spectre serisi ürünlerde hem dokunmatik ekran hem de incelik göze çarpıyor.

TABLET GİBİ

Spectre X360 adından da anlaşılabileceği gibi 360 derece katlanabilen ve limitli sayıda üretilen özel renk tasarımıyla dikkat çekiyor. Altıncı nesil Intel işlemci kullanan 13 inç ekranlı Spectre X360, siyah gold rengi kısıtlı sayıda üretilmiş. Kasım ayından Türkiye'de satılmasını beklediğimiz ürün sadece film izlemek ya da sunum yapmak için kullanılabilen dokunmatik ekrana sahip. Katlandığı anda tuş takımı aktif olmaktan çıkıyor ve dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor. Windows platformunda piyasaya sürülen hibrit ürünler kullanıcıları tatmin etmiyordu. Ortaya çıkan tablet ve dizüstü bilgisayarlar normalden daha kalın ve ağır oluyordu. Şimdi kullanılan ekranlar ayrılabilir tablet olarak kullanıldığında ince bir laptop olarak kullanılabilir. Spectre X2 işte bu ezberi bozacak ürünlerden biri olmayı hedefliyor. Bang&Olufsen ses sistemiyle desteklenen ürünün klavyesi kolayca açılıp takılıyor. Ekranın arkaya doğru yaslanmasını sağlayan çelik çıta iki farklı açıda kullanılıyor. Bu sayede ürünü sunum yapmak ya da işlem yapmak için farklı açıda kullanabiliyorsunuz.

TELEFONLAR DEV EKRANLARA ÂŞIK OLDU
Akıllı telefon ekranları basit bir kablo yardımıyla büyük ekranlarla aşk yaşamaya başladı. Windows 10 ile gelen aşkın adı Continuum oldu. Telefonları bir monitöre bağlanarak verimlilik ve eğlence tadını büyük ekrana taşıyorsunuz. Bu aksesuar ile kişisel bilgisayarınız haline gelen akıllı telefonunuzla ister Microsoft Office gibi Windows 10 uygulamalarını bir klavye ve fare ekleyebilip kullanabilir, isterniz de gelen çağrılara bakabilir veya diğer işlerinizi yapabilisiniz. Bu özellik daha önce Motorola Atrix modeli tarafından denenmişti. Motorola Atrix, pil olarak kullanılan bir klavye monitörden oluşan sistemdi. Yani telefonla canlanan ölü bir terminaldi. Şimdi benzer bir özellik Microsoft Lumia 950 telefonları Display Dock ile monitörlere bağlarken de kullanılıyor. Burada işlemci Android ve iOS tabanlı sistemler kablosuz olarak televizyon ekranına bağlanabiliyor. Bu özellik içerik yönetimi için kullanılıyor. Continuum ile yapılmak istenen ise tüm uygulamaları dev ekranda yaparak kullanıcılara akıllı telefonda masaüstü deneyimi yaşatmak.

BOYUNDAN BÜYÜK İŞ YAPACAK
Tabletlerin dokunmatik dünyası çalışanlar için bazen yavaşlık anlamına geliyor. Kullanıcılar 8 inç tablet kullanırken bile tam boy bir klavye ile yazmak istiyor. Bu alıştıkları bir iş yapma yönteminin devamı. HP Envy 8 Note 10 inç boyutundaki tuş takımı ile kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Üstelik tablet büyük klavyeye arkasında yer alan kızaktan tam oturuyor. Bu şekilde tableti taşımak ve klavyeyi stand olarak kullanmak çok kolay. Yani klavye birden fazla işe yarıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA