Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sanal gerçekliğe seyirci kalma

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Crytek ile açtığı özel merkez gençleri sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştırıyor. Burada edinilecek bilgi birikimi birçok projenin geliştirilmesinde kullanılacak

Önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracak Sanal Gerçeklik (Virtual Reality- VR) teknolojisi 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak. Çevremizde gördüğümüz her sektör sanal gerçeklik uygulamalarına adım atacak. Eğitim, sağlık, eğlence, savunma sanayi gibi pek çok sektörde uygulamalar köklü değişikliğe uğrayacak. Hızlı büyümede anahtar teknolojiye sahip şirketlerin başında Crytek geliyor. İçerik ve donanımlar bu teknolojilere bağlı olarak şekillenecek. Türkiye Crytek sayesinde bu teknolojiye sadece seyirci kalmayacak. Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi, VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açılan özel merkezin ilk duyurusunu geçtiğimiz hafta yapmıştı. Bu merkezde saatlerce kendi projesi için çalışacak gençlere donanım ve yazılım altyapısı sunuluyor. Üstelik lise, üniversite, her yerden her türlü katılımcıya açık bir platform oluşacak.

İŞBİRLİĞİ PLATFORMU
Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü'nde yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYEngine teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecek. Los Angeles'ta düzenlenen VR etkinliği öncesinde açılış için Türkiye'ye gelen Crytek Kurucu Başkanı ve CEO'su Cevat Yerli: "VR First programının ilk adımını Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da işbirliği yaparak, öğrencilere, araştırmacılara ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

İNTERNETE YENİ DİJİTAL NOKTA İSTANBUL
Dünyanın en kalabalık metropollerinden biri olan İstanbul, alan adı konusunda ilk adımı attı. İnternette kullanılacak İstanbul uzantılı yeni .ist (nokta ist) ve .İstanbul (nokta İstanbul) üst düzey alan adı uzantıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından tanıtıldı. Odak şehir olmanın önemine dikkat çeken Kadir Topbaş, İstanbul'un güçlü marka değerini dijital platforma taşıdıklarını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA