Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Eyvah iPhone 7’de kulaklık girişi yok!

Apple, iPhone 7 tasarımında radikal bir değişime giderek kulaklık girişini kaldırdı. Suya ve toza dayanıklı yeni modelde arızalanma riskini azaltırken, cihazın tasarımında incelikten ödün vermedi

Apple gemileri yaktı ve iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kulaklık girişinden vazgeçti. Apple bu radikal kararı alırken kullanıcıya suya ve toza dayanıklı yeni bir cihaz sundu. Yani daha çok yetenek ve güzel bir tasarım için bu bedeli ödemek isteyen kullanıcıların sayısının kritik sayıyı aşması gerek.
Eğer Apple'ın tahmini tutarsa suya ve toza dayanıklı telefon için kulaklık girişinden vazgeçen çok olur. Apple iyi zamanlama yeteneğine güveniyor. Daha önce de bu riski aldı ve başarılı oldu. Erken verilmiş kararların bedelinin ağır olduğunu pek çok şirket pratikte yaşadı.
Apple büyük ekran konusuna tek el kullanımdan ödün vermemek için direnmişti. Birkaç yıl gecikmeyle de olsa büyük ekran konusunda iPhone 6 serisiyle adım attı. Gelecek yıl 10 yılı devirecek iPhone'un yeni tasarımları konusunda şimdiden tahminlere başlandı.

ESKİ KULAKLIKTA SORUN YOK
Eski kulaklığı olanlar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kutusundan çıkan adaptör ile bunları kullanmaya devam edecek. Bu oldukça iyi bir haber. Apple genelde bu bedeli tüketiciye ödetiyordu. Şimdi bu radikal değişikliğin bedelini tüketiciye ödetmeyerek taktik değiştirdi.
Belki de yumuşak geçiş için bu kararı almış olabilir. Sonuçta dizüstü bilgisayarlarda bugün de aynı kulaklık girişi kullanılıyor.
Apple benzer değişimleri daha önce de hayata geçirdi. Apple MacBook Air ailesinde yıllar önce ağ girişini kaldırdığında kimse gözlerine inanamamıştı. Ancak süper ince tasarıma ve uzun pil ömrüne sahip dizüstü bilgisayara kullanıcılar kısa sürede uyum gösterdi.

ZAMANIN RUHUNU YAKALADI
Apple, kablosuz internet kullanımının artışına göre zamanın ruhunu yakaladı. Bu zamanlama başarılı olmadığı taktirde değişime tüketici sert tepki gösterebiliyor. Şimdi biz de değişimin başarılı olup olmayacağını yakından göreceğiz. Endüstri standardı haline gelen bir girişten vazgeçmenin yan etkilerini yakında görürüz.
Bazı değişimler zamanın ruhunu doğru yakalayan şirketleri başarıya taşır. Telefonda anten girişi kaybolduğunda çok sevinmiştik.
Sonra kimse yokluğunu hissetmedi.
Nokia anteni ortadan kaldırarak cesur bir adım atmıştı.
Yenilikçi şirket karakterini 2005 yılına kadar koruyan Nokia, dokunmatik ekrana geçişe direndiğinde bedelini ağır ödedi.
Uzun süre antenden vazgeçemeyen Ericsson, yeniliğin karşısında durunca bedeli ağır oldu. Telefon tasarımın değişmesi için önemli fırsat yarattık.

TAHMİNLERDEKİ YANILGILAR
Apple iPhone Ocak 2007'de duyurulduğundan bu yana farklı beklentilerin oluşmasına sebep oldu. Şirketin kapalı ve kendine has tasarımını yadırgayan editörler özellik tarafından bakınca cihazı hep yetersiz buldu. Ancak deneyim ekonomisinin ne olduğu anlaşıldıkça endüstri değişmeye başladı. Her yeni iPhone tasarımından önce tahminler yayınlanmaya başladı. Bu tahminlerin bir kısmı gerçekleşti. Bir kısmı tarihi yanılgı olarak kaldı. İşte o yanılgılardan bazılarını bir araya topladık.

ANA EKRAN TUŞU KALKACAK
Home tuşunun kalkmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Apple yalın tasarımın işareti ana ekran tuşundan vazgeçmedi. Rakibi Samsung da tasarımlarında fiziksel tuştan henüz vazgeçmedi.

HARİCİ DEPOLAMA GİRİŞİ GELECEK
Belki de Apple için imkansız şeylerden biri. Bunun sebebi eskiye dayanıyor. Müzik endüstrisi ile yapılan anlaşmanın sonucu. Dışarıdan içerik yüklenmesini engelleyecek kapalı bir sistem iki farklı endüstrinin el sıkışmasını sağladı. Yani iTunes'dan 1 dolarlık şarkıların satışı böyle mümkün oldu.

KOŞMAYA VE YÜZMEYE HAZIR OLUN
Nike Sport Band işinden bir süre önce çıktığını açıklamıştı. Ancak dijital topluluk oluşturma ve kişisel spor asistanı yaratma tecrübesini çöpe atmadı. Apple Watch ile Nike Sport Band deneyimi, Apple Watch Series 2'de bir araya geliyor. Apple Watch Nike+; GPS antenine, iki kat daha parlak bir ekrana, güçlü çift çekirdek işlemci ve watchOS 3 işletim sistemine sahip ve 50 metre derinlikte suya dayanıklı cihaz hale geliyor. Apple Watch Nike+, Siri komutlarını algılıyor ve Nike tasarımı saat kadranlarını da barındırıyor. Yeni Nike+ Run Club uygulamasıyla derinlemesine entegre edilen Apple Watch Nike+ koşmak için gerekli motivasyonu sağlarken dünyanın en iyi koçlarından ve atletlerinden yol gösterici bilgiler barındırıyor. Ekim ayında piyasaya sunulacak ürünün Nike Town gibi özel mağazalarda da satılması bekleniyor.

YENİ MODELDEKİ YEDİ ÖNEMLİ FARK
Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahneye çıkınca aksesuvar dünyası bayram yapmaya başladı. Pek çok tasarımcı, aksesuvar üreticisi üzerinde çalıştıkları yeni iPhone ile eş zamanlı piyasaya sürecek. Şimdi, eskisiyle yenisini karşılaştırınca nelerin değiştiğine yakından bakalım.
Kulaklık girişi ortadan kalkınca kablosuz bluetooth kulaklıklar moda oldu.
A10 işlemcisi oyun ve grafiklerde yeteneklerini göstermeye başladı.
Suya ve toza dayanıklı iPhone 7 kullanıcıların dertlerini azaltacak.
Depolama alanı 256 GB seviyesine çeken yeni seçenek ortaya çıktı.
iPhone 7 video çekerken optik sabitleme yeteneğine kavuşurken, iPhone 7 Plus geniş açı ve optik odaklama yapan iki kameraya sahip oldu.
Renk seçenekleri arasına tümüyle siyah parlak ve mat seçenekler eklendi.
Yeni A10 çip sayesinde telefonların pil ömrü bir önceki modellerin konuşma süresine göre olarak 1 ve 2 saat uzayacak.

KULAĞIMA KÜPE OLSUN
Kablosuz kulaklık deneyiminin değiştiğine yakından tanık olacağımız ürünler de ortaya çıkmaya başladı. Apple'ın iPhone'da kullanmaya başladığı Earpods tasarımını bozmadan kabloları ortadan kaldırmış. Kulağınızdan sarkan su ters su damlası gibi yeni kulaklıklar AirPods adıyla tüketiciye sunuluyor. AirPods, müzik dinleme, telefon görüşmeleri yapma, TV programlarının ve filmlerin keyfini çıkarma, oyun oynama ve Siri ile etkileşime girme şeklimizi yeniden biçimlendirmek için ileri teknolojiyi kullanıyor. AirPods kablosuz kulaklıkların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için akıllı sensörler kullanıyor. Bu yenilikler kutuyu açıp telefonla kulaklığı tanıtırken yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmaktan başlıyor. Bu sayede şarj kutusunun kapağını açtığınızda, tek dokunuşla iPhone ve Apple Watch ile çalışmaya hazır hale geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA