Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Bazen hayat sakatlar seni

BİR HAYAT
Kült olmuş, duvarlara yazılmış, tişörtlerin üzerinde slogan olmuş saptamaları vardır Bill Shankly'nin futbola dair. En bilindik olanı da şudur: "Futbol bir ölümkalım meselesi değildir. Ondan çok daha önemlidir." Bu oyunu sevenlere "Vay be" dedirten satırdır da hayatta karşılığı var mıdır işte o tartışma konusu. Bize bunun cevabını Juventus ve İtalyan Milli Takımı'nın stoperi Bonucci versin. 28 yaşındaki Leonardo Bonucci, Çizme'nin son yıllarda yetiştirdiği en iyi stoper, bir savunma oyuncusu için İngiliz kulüpleri 60 milyon euro'yu gözden çıkardıysa, hiç izlememiş bile olsanız geçmişinde neler yaptığını tahmin edebilirsiniz. Bonucci sezon başında transfer tekliflerini geri çevirdi. İtalya'nın Fransa ve İsrail ile oynadığı milli maçlara da gitmedi. Bonucci sakattı ama adalesinden, dizinden vs. değil. Bazen hayat sakatlar insanı. İtalya'da kimse eylül ayına kadar Bonucci'nin iki yaşındaki oğlunun temmuz ayında çok kritik iki beyin ameliyatı geçirdiğini bilmedi, medya haberi atlamamıştı, futbolcunun ricasıyla özel hayatına saygı gösterdiler. Küçük Matteo iki ameliyatın ardından hâlâ hayatta kalma savaşı veriyor. Babası, İtalyan Milli Takımı eşofmanıyla çıktığı basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu ve "Futboldaki kayıplarımın hiç önemli olmadığını anladığım günler yaşadım son üç ayda. Çocuğumu ameliyat masasında görmenin nasıl bir şey olduğunu sizlere tarif edemem" dedi.
Mesele hayatsa, futbolun, kariyerin, paranın ne önemi var!.

BİR ADAM
Andres 12 yaşındaydı
Babası 12 yaşında onu Real Madrid altyapısına götürdüğünde, çocuğun kalacağı lojmanı seçen kulüp görevlisi ne büyük hata yaptığını mutlaka yıllar sonra anlamıştı. Baba, bir çocuk için hiç tekin olmayan mahalledeki evde oğlunu bırakmak yerine onun elinden tutup Barcelona kulübüne götürdü.
Penceresinden Camp Nou Stadı görülen La Masia altyapı binasında büyüdü Andres. Katalan kulübünde Katalan olmayanların altyapıda çok çalışmaları lazımdı, yeteneği zaten su götürmezdi. Orta sahada yıllarca kader birliği yaptığı Xavi bir gün sakatlandığında Rijkaard ona formayı vermiş, sonrasını o halletmişti. Andres, bizdekini aratmayan ezeli rekabetin içinde gittiği her stadyumda alkışlanan saygı gören bir futbolcu oldu. Bu yönüyle kocaman yürekli adam Mehmet Topal'a benzetebiliriz onu. Barcelona taraftarının bir kısmı onun son 10 yılda takım için Messi'den bile önemli olduğunu söyler. Haklı ya da haksızlar, bu mühim değil. Gerçek olan Andres Iniesta'nın geçen hafta o formayla 600. maçına çıkmış olması...

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique (Celta Vigo'ya 4-2 kaybettikleri maçın sonrası)
Maçtan sonra bana "Kadro yanlıştı" demek kolay. Ben o kadroyu maçtan önce yapıyorum.

BİR TAKVİM
35'lik İbrahimovic
Çıkış yaptığı Malmö'de küme düşmenin ne olduğunu erken yaşta öğrenen Zlatan gittiği her takımda şampiyonluk yaşadı. Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan ve Paris Saint Germain. Sadece Milan ile bir sezon mutlu sona ulaşamadı. Son 15 yılda oynadığı her ligi domine eden adam 3 Ekim'de 35 yaşına bastı. Bakalım Manchester United forması giydiği sezonun sonunda 'şampiyon olamadığı tek sezon Milan'daki ikinci sezonuydu' gerçeği değişecek mi?

BİR STADYUM
Vicente Calderon 50 yaşında
Atletico Madrid'in 3 Ekim 1966'da açılan stadı Vicente Calderon, 50 yılı geride bıraktı. Madrid'de Manzanares nehri kıyısında, numaralı tribününün altından karayolu geçen yorgun betonlar efsane maçlara sahne oldu. 54 bin kapasiteli Calderon'da 49 bin Atletico Madrid taraftarı maçları kombineyle izliyor. Emektar stadyum bayrağı gelecek sezon 73 bin kapasiteli Estadio La Peineta'ya devredecek. Sonrası malum, Kiko'nun, Torres'in, Aguero'nun, Arda'nın köşeye astığı yere apartmanlar dikecekler.

15
İngilizlerin efsane golcüsü bugünün usta futbol yorumcusu Gary Lineker, 15 yıllık kariyeri boyunca bırakın kırmızı kartı bir tek sarı kart bile görmedi.

160
Milan kalesini koruyan 17 yaşındaki lise öğrencisi Gianluigi Donnarumma milyonlar havada uçuştuğu futbol dünyasında yılda sadece 160 bin euro kazanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA