KEMİK ERİMESİNE KARŞI LEZZETLİ ÇÖZÜM YOLU
İnsanları
100 yaşına kadar yaşatan yoğurda; sadece "Zayıflatır" demek haksızlık olur. Çok zengin bir protein kaynağı olması, kolay bulunması, içinde koruyucu faktörlerin yer almasının yanı sıra yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Kemiklere etkisi ise çok büyük.
Kemik erimesinden korunmada, doğru beslenmenin rolü çok önemlidir ve kalsiyum ile D vitamininin rolü kesinlikle ihmal edilemez.
7'den 77'ye her insanın kemik yoğunluğunu korumak için kalsiyum gerekir ve doğal kalsiyum kaynaklarının başında süt ve süt ürünleri gelir.
İSKELETİMİZİN YAPI TAŞI
Yeterli miktarda D Vitamini ile desteklenmiş kalsiyum, iskeletin yapı taşını oluşturur. Her gün, 400 ünite D vitamini ve 1000 miligram kalsiyum, sizi sağlıklı kılar.
Bir porsiyon, yani yaklaşık bir su bardağı yağsız yoğurtta, 200 miligram kalsiyum vardır. Peynir ve sütün de olduğu dengeli bir beslenme ile günlük kalsiyum ihtiyacını, saf gıdalardan karşılamak işten bile değildir. D vitamini için ise günde yarım saat güneş görmek yeteridir.
PROBİYOTİK MUCİZESİ
10 yıldır, market raflarında ve alışveriş listelerimizde; içine 'probiyotik' denilen aktif mayalar eklenmiş yoğurtlar yer alıyor. Bu mayalar, bağırsağın bazı fonksiyonlarını yeniden kazanmasında oldukça faydalı roller üstlenebiliyor. Bu bakterilerin vücudumuza yararları şöyle sıralanıyor:
Laktoz denilen süt şekerine karşı olabilen tahammülsüzlüğü düzeltebiliyor.
Kabızlığın giderilmesinde etkili oluyor.
Normal bağırsak düzenini sağlayarak ishali düzeltiyor.
İltihaplı bağırsak hastalıklarının giderilmesine iyi geliyor.
#Sayfa#
DÜNYA ARAŞTIRIYOR
KANSERLİ HÜCRELERE DİRENİYOR
Viyana Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada ise; 22 ve 29 yaş arası bir grup kadına dört hafta boyunca bir kap yoğurt yedirildi. Yapılan tahliller sonucunda ise deneklerin vücut direncinde büyük artış gözlendi. Yoğurt sayesinde; vücuttaki hücrelerin kanserli hücrelere karşı direnç sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü belirlendi.
VÜCUDU YORMUYOR
'The Family Physician' dergisinde yayınlanan bir makaleye göre; kalsiyum ve magnezyum eksikliği olan insanların, ilaç kullanmak yerine yoğurt yemeleri daha doğal ve vücudu yormayan bir yöntem olarak kabul ediliyor. Finlandiya'daki bir araştırmada ise süt ürünlerinde bulunan laktoza karşı alerjileri olanların; normal yoğurt yerine probiyotik yoğurt yiyebileceği gözlemlendi. Probiyotik yoğurtlarda bulunan süt şekerinin, midede daha kolay bölünebilmesi; laktoz alerjisi olanların sindirimini kolaylaştırdı.
Birke TUNÇ/SAĞLIK SERVİSİ