X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Vatandaşa aşırı tuz uyarısı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Vatandaşa aşırı uyarısı

  • Giriş Tarihi: 8.3.2013 10:52 Güncelleme Tarihi: 8.3.2013 10:53

Aşırı lu yiyeceklerin tüketiminin, larına yakalanma riskini artırabileceği belirlendi.

İngiliz ''The Nature'' dergisinde yayımlanan, ortamında insanlar ve kemirgenlerin akyuvarlarının incelendiği 3 araştırma, un bağışıklığın tepki vermesine neden olan hücrelerin üretimini yükselttiğini, dolayısıyla bağışıklıkla ilgili larının ortaya çıkmasında rol oynayabileceğini gösterdi.

nin aşırı harekete geçmesinden kaynaklanan söz konusu hastalıkların son yıllarda batı ülkelerinde arttığını belirten bilimadamları, çevresel etkenlerin bu hastalıklarla bağlantılı olduğu fikrinin güçlendiğini vurguladı.

Araştırmacılar, farelerde, MS, sedef hastalıkları ile romatizmada rol oynayan Th17 hücrelerinin sayısında aşırı yükselme tespit etti. İnsanlarda ise evde yapılan yemeklere göre fazla tuz ihtiva eden fast-food restoranlarındaki yiyeceklerle beslenen kişilerde söz konusu hücrelerin arttığı görüldü.

Araştırmacılardan Aviv Regev, henüz insanlara hiç tuz yememeleri gerektiğini söylemenin söz konusu olmadığına, sonuçların sadece varsayım olduğuna ve daha kapsamlı araştırmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.