X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Sağlığınız için baharatı sofradan eksik etmeyin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Sağlığınız için baharatı sofradan eksik etmeyin

  • Giriş Tarihi: 25.8.2013

Baharatların vücuda sayısız yararı var. Tarçın, kan şekerini düzenlerken, rezene karın ağrılarına iyi geliyor. Zerdeçal ise serbest radikallerle savaşıyor, kanserden koruyor

Şifalı otların ve baharatların faydaları saymakla bitmez. Yemeklere tat veren baharatlar; diyetinizin etkisini artırır, sağlınıza iyi gelir ve cildinizi güzelleştirir. İşte çok kullanılan bazı baharatlar ve yararları:
TARÇIN: Bu aromatik baharat, kan şekeri seviyesini kontrol altında tutuyor. Tarçın, bakterileri öldürme ve enfeksiyonları önlemekteki başarısıyla da biliniyor. Yanlışlıkla bir yerinizi keserseniz; yaranın üzerine biraz tarçın serpin.

ŞİŞKİNLİĞE REZENE
REZENE: Bu baharat, karın ağrısına, şişkinliğe ve gaz sancısına iyi geliyor. Bunların yanında karaciğer, böbrek ve dalağın çalışmasını hızlandırıyor. Açlığı bastırması ise başka bir faydası... Rahatlatıcı özelliğiyle bilinen rezene, cildi ölü hücrelerden de arındırıyor.
ZERDEÇAL: Bu açık turuncu, antioksidan bakımından zengin baharat; serbest radikallerle savaşıyor, kanserli hücrelerin oluşumunu engelliyor. Bu baharat, aynı zamanda antiseptik ve antienflamatuvar etkileriyle doğal bir karaciğer temizleyicisi... Antienflamatuvar özellikleri sayesinde, kızarıklıklarınızın azalmasına yardımcı oluyor. Araştırmalar; zerdeçalın leke tedavisinde de yararlı olduğunu gösteriyor. (New Beauty dergisi)

MİDE AĞRISINA ZENCEFİL
KARABİBER: Doğal bir arındırıcı olan karabiber, sindirim sistemine iyi geliyor. Karabiber yağının ise acı giderici ve canlandırıcı etkileri var. Ancak cilde doğrudan uygulanması çok önerilmiyor.
ZENCEFİL: Nezleye ve mide ağrılarına iyi geliyor. Sindirime, soğuk algınlığına ve öksürüğe deva oluyor. Kan dolaşımını artırıyor, ağrıları azaltıyor. Zencefil son zamanlarda antiselülit kremlerinde ve anti-aging özellikli cilt ürünlerinde de kullanılmaya başlandı. Bunun nedeni; zencefilin antioksidatif özelliklerinin olması...