Yaşlılık (geriatik) döneminde yeterli ve sağlıklı beslenme; hastalıklardan korunmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için önemli. Capasity dergisi; bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri yazdı:
Yaşlılık dönemde metabolik hız ve fiziksel aktivite azaldığı için enerji gereksinimi de azalır. Enerji ihtiyacınız için karbonhiradratlı besinler tüketin. Ancak şeker yerine; tahıl, baklagiller ve sebze tercih edin.
Yeterli miktarda su tüketmeye özen gösterin. Sıcak havalarda, egzersiz yaptığınızda ya da ateşli hastalıklarda kaybettiğiniz suyu mutlaka yerine koyun.
Yaşlılık döneminde vücut direnci azalır ve kronik hastalıkların görülme sıklığı artar. Bu yüzden vücut; vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Süt ve süt ürünlerinin yanı sıra D vitamini almaya özen gösterin. Demir eksikliğini önlemek için de hayvansal ve bitkisel gıdalar tüketin.
YAĞLI SÜTLERDEN UZAK DURUN
Yağ oranı düşük süt ve süt ürünlerinin yanı sıra yağsız et tüketin. Öğünlerinizin sebze ağırlıklı olmasına özen gösterin. Böylece kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Unutmayın; lif kaynağı olan sebze ve meyveler, pek çok vitamin ve minerali de barındırır.