Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bu bal her derde deva

Giriş Tarihi: 16.11.2013 17:43 Güncelleme Tarihi: 16.11.2013 17:44

Batı Karadeniz bölgesinde yoğun olarak üretilen , üst yolu solunum enfeksiyonlarına karşı doğal vazifesi görüyor.

Düzce, Yığılca ve Akçakoca'daki arıcıların bol miktarda ürettiği ve satışa sunduğu , kestane ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu ormanlık bölgelerde kurulan kovanlarda yetiştiriliyor.

Kestane balının kendine has tadı, kokusu ve rengi bulunuyor. Bal, özellikle üst solunum yolları enfeksiyonların tedavisinde doğal olarak kullanılıyor.

Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesi ile vücut direncinin artırılmasında da kullanılan bir şifa kaynağı olan kestane balı, piyasada kilosu 50 liradan satılıyor. Kestane balı üretimi ile ilgili ülkemizin bazı bölgelerinde arıcılar teşvik ediliyor.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu bal her derde deva
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz