Çok pişmiş ette alzheimer riski

Giriş Tarihi: 26.2.2014
Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Mount Sinai Icahn Tıp Okulu'nda görev yapan araştırmacılar, etin çok pişirilmesi sonucu oluşan ileri glikasyon (AGE) ürünlerinin yaşlanmayı hızlandırdığını ve unutkanlığa neden olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, kızartma, karamelleşme, ızgara, kavurma ve konserve işleminden geçen gıdalarda şekerin proteinle olan reaksiyonu sonucu, ileri glikasyon ürünlerinin oluştuğunu belirtti. Fareler üzerinde yapılan araştırma sonucu ileri glikasyonlu gıdaların beyinde tehlikeli proteinlerin birikmesine neden olarak bilişsel fonksiyonlara zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar ileri glikasyon ürünlerinin başta alzheimer olmak üzere beyin, kalp, böbrek ve yaşa bağlı diğer hastalıkların temel nedeni olduğunu belirterek, pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Çok pişmiş ette alzheimer riski
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz