Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Lifli yiyecekler kalp dostu

Giriş Tarihi: 2.5.2014
Kalp krizi geçirenlerde 9 yıl içerisinde ölme riskinin yüksek olduğu, ancak lifli beslenenlerin bu süre içerisinde ölme risklerinin yüzde 25 daha düşük olduğu belirlendi. ABD'deki Harvard Halk Sağlığı Okulu ekibi, 4 bin kişinin kriz geçirdikten sonraki 9 yılını takip etti. Bu kişilerin hayatta kalma oranlarının alınan liflerle alakalı olduğu belirtildi. Amerikalı uzmanlara göre günde 38 gram lif alınması gerektiği belirtilirken, günlük her 10 gram'lık lif alımı artışının ölüm riskini yüzde 15 azalttığına dikkat çekildi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Lifli yiyecekler kalp dostu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz