X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kanserle savaşırken doğaya başvurun
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kanserle savaşırken doğaya başvurun

  • Giriş Tarihi: 19.6.2014

Kanserden korunmak veya kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlatmak amacıyla bazen ek besinler alınması önerilir. Bunlar ginseng, yeşil çay gibi kolay bulunabilen gıdalardır

Bugün sizlere kanser tedavisinde yardımcı olarak kullanabileceğiniz, hücre çoğalmasını azalttığı kanıtlanmış gıda takviyelerini anlatacağım. İşte bu gıdalar:

GRAVİOLA
Afrika, Güney Amerika, Güneydoğu Asya yağmur ormanlarındaki bir ağaçtan türetilmiştir. Birçok ülkede kabukları, yaprakları, kökü ve meyveleri ilaç olarak kullanılmaktadır. Graviola özütünün antiviralik, antiparazitik, kanamayı durdurucu, antiromatizmal etkileri vardır. Ayrıca ilaçlara dirençli kanser hücrelerine karşı da etkili olduğu gösterilmiştir. Graviolanın etkilerine dair insanlar üzerinde geniş çalışmalar bulunmaktadır. Graviolanın alkoloid ekstreleri, Parkinson hastalığının semptomlarına benzer dejenerasyonlara neden olabilmektedir.

YEŞİL ÇAY
Yeşil çay, içeriğindeki anti-oksidan maddelerle kansere karşı etkili bir koruma sağlar. Birçok kanser türüne karşı, yemeklerden 20 dakika önce veya iki saat sonra yeşil çay içilmesi tavsiye ediliyor. Hastalar bunu diyet içeceği olarak ve kanser, hiperlipidemi, hipertansiyon ile aterosklerozdan korunma ve bunların tedavisinde kullanmaktadır. Yeşil çaydaki aktif ana madde olan epigallocatechin -3-gallate (EGCG), yeşil çay ekstresindeki polifenol bileşiminde yüzde 40 oranında bulunmaktadır. Yeşil çay polifenolleri; meme, prostat, özafagus, akciğer, deri, pankreas ve mesane kanseri riskini azaltmaktadır. Karsinojen tedavi öncesi ve sürecinde yeşil çay ek desteği ile hayvanlarda bir kısım mide ve özofageal tümörlerin azaldığı görülmüştür. Yeşil çayın etkisini geliştiren klinik araştırmalar güncel olarak devam etmektedir. Makul olarak yeşil çay alınması güvenilir görünmektedir. Yeşil çayın tamoxifen potansiyelini arttırıcı etkisi de gösterilmiştir.

GİNSENG

Ginseng yüzyıllardır diyabet, yaşlılığı durdurmak ve vücut direncini artırmak amacıyla kullanılıyor. Ginseng (ren shell) bitkisinin kökü, erkeğin vücuduna benzediği için erkeğin kökü anlamına gelir. Çin tıbbında ginseng; 40 yaş üstü erkeklere özellikle önerilir. Almanya'da Asya ginsengi; canlandırma toniği olarak yorgunluğa ve konsantrasyon bozukluğuna karşı kullanılır ve iş kapasitesini artırır. Ayrıca nekahat dönemlerinde önerilmektedir. Yun TK ve arkadaşlarının, 1995 yılında bin 810 hasta üzerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarda ginsengin kanser riskini azalttığı saptanmıştır. Ginsenosidler olarak da bilinen saponin glikozidinin, panax ginsengin etkilerinden sorumlu olabileceği düşünülmektedir. Ginsenosidlerin merkezi sinir sistemi üzerinde hem stimulan, hem inhibitör etkileri bulunmaktadır. Kanserin büyümesini önleyebilmektedir. Farelerde kemoprotektif olarak panax ginseng kullanımı kimyasal olarak indüklenen akciğer, karaciğer, deri ve over kanserini azaltmaktadır. Kore'de iki deneyde yapılan kontrollü epidemiyolojik çalışmalar, panax ginsengin tüm kanser tiplerinin vücuttaki toleransının iyi olduğunu göstermiştir. Fakat bulantı, kusma, insomnia ve diyareye neden olmaktadır.

ÇİN TIBBINDA DA SIKLIKLA KULLANILIYOR
HUANG LİAN
Bu ek besin geleneksel olarak Çin'de diyare, hipertansiyon, bakteriyel ve viral infeksiyonlar için kullanılıyor. Aktivitesinden berberin ve berberin benzeri alkoloidlerin sorumlu olduğu düşünülmektedir. Laboratuvar çalışmaları gösterdi ki; berberin, hepatoma kanser hücrelerinde morfolojik değişiklikler ve DNA parçalanmasını azaltmaktadır. New York'taki Memorial Sloan- Kettering Kanser Merkezi'nde huang lian'ın solid tümörlerde doz sınıflandırıcı çalışmaları güncel olarak yürütülmektedir.

İNDİRUBİN
İndirubin, Qing Dai bitkisinden elde edilen Baphiccacanthus cusia yapraklarından hazırlanan koyu mavi bir tozdur. Hücre siklusunun G27M fazı üzerinde kanser hücrelerini yavaşlatmaktadır.