Besinlerde bu belirtilere dikkat!

Giriş Tarihi: 24.8.2015 12:25 Güncelleme Tarihi: 24.8.2015 13:50
Besinlerde bu belirtilere dikkat!

Patates, soğan, taze fasulye, brokoli, karnabahar, ıspanak, pazı ve daha fazlası…

Sebze- meyvelerin besin değerinin çok çabuk kaybolabildiğini biliyor muydunuz? Peki süt, yoğurt, yağ ve peynir türü ürünlerin doğru kap ve koşullarda satılmadığında mikroorganizmaların saldırısına uğramış olabileceğini? Ya yumurtaların oda sıcaklığında "salmonella" riski taşıdığını? Liste et, balık, mantar, konserve derken uzayıp gidiyor. Günümüzde bilinçli ve sağlıklı beslenmenin giderek önem kazanması ile pek çok kişi satın aldığı ürünün sağlıklı koşullarda sunulmasına daha fazla dikkat ediyor. Bu noktada besinlerin taze mi bayat mı olduğunu anlamak için pratik bilgilere de ihtiyaç duyuluyor. Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, bazen çok tehlikeli olabilecek risklerin önüne geçebilmeniz için, sebze meyveden et ve süt ürünlerine, balıktan mantara aldığınız besin maddelerinin taze mi bayat mı olduğunu anlamanın püf noktalarını anlattı.

ARKADAŞINA GÖNDER
Besinlerde bu belirtilere dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz