Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Koruyucu

Giriş Tarihi: 8.9.2015 14:28
Koruyucu beslenme

Kanser hastalarının hastalığın zararlı etkilerinden korunmak ve hastalıkla daha iyi mücadele edebilmek için yapabilecekleri şeyler var. Bu hastalara yönelik önerileri doğru şekilde uygulandığında hem bağışıklık sistemi güçleniyor hem de tedaviden daha iyi sonuç uygulandığında hem bağışıklık sistemi güçleniyor hem de tedaviden daha iyi sonuç almak mümkün hale geliyor. Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Oğuzhan Karatepe, besinlerin kanser hastaları için koruyucu etkilerini anlatıyor.

KORUYUCU BESLENME

¦ Balık, fındık, tohum ve zeytinyağını sınırlandırmayın.
¦ Et ve süt ürünleri veya hidrojene yağlar, doymuş yağların toplam enerji alımının en az yüzde 10'uyla sınırlı olmalı.
¦ Öğünlerinizde mutlaka tahıl, fasulye, nişastalı kök sebzeler, sebze ve meyve gibi bitkisel kaynaklı gıdalar bulunsun. * Protein ihtiyacınız için 2 porsiyon günlük balık, yağsız et ve tavuk tüketin.
¦ Kepekli tahıllar, fasulye, meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanların koruyucu olduğunu unutmayın.
¦ Koyu renkli öğeler zengin antioksidan kaynakları olduğu için bu tür besinleri sık tüketin.
¦ Orta miktarda yemekle kilo kontrolü yapmanın sağlıklı nin temel kuralı olduğunu unutmayın.
¦ Mevsim meyve ve sebzelerinden her gün en az 5 porsiyon yiyin. (Tavsiye edilen 8-10 porsiyondur.)
¦ Spor yapıyorsanız kas kütlenizi korumak için yumurta ve salata ya da yemek saatlerinde yumurta akı, daha fazla balık ile kümes hayvanlarının et ve ürünlerini tüketin.
¦ Yetersiz pişirilmiş fasulye veya lahana ailesinin aşırı miktarda gaz üreten üyelerinden uzak durun ve gaz sorununuzu azaltmak için sindirim enzimleri kullanın.
¦ Çok baharatlı yiyecekler tüketmeyin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Koruyucu beslenme
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz