KORUYUCU BESLENME
¦ Balık, fındık, tohum ve zeytinyağını sınırlandırmayın.
¦ Et ve süt ürünleri veya hidrojene yağlar, doymuş yağların toplam enerji alımının en az yüzde 10'uyla sınırlı olmalı.
¦ Öğünlerinizde mutlaka tahıl, fasulye, nişastalı kök sebzeler, sebze ve meyve gibi bitkisel kaynaklı gıdalar bulunsun. * Protein ihtiyacınız için 2 porsiyon günlük balık, yağsız et ve tavuk tüketin.
¦ Kepekli tahıllar, fasulye, meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanların koruyucu olduğunu unutmayın.
¦ Koyu renkli öğeler zengin antioksidan kaynakları olduğu için bu tür besinleri sık tüketin.
¦ Orta miktarda yemekle kilo kontrolü yapmanın sağlıklı beslenmenin temel kuralı olduğunu unutmayın.
¦ Mevsim meyve ve sebzelerinden her gün en az 5 porsiyon yiyin. (Tavsiye edilen 8-10 porsiyondur.)
¦ Spor yapıyorsanız kas kütlenizi korumak için yumurta ve salata ya da yemek saatlerinde yumurta akı, daha fazla balık ile kümes hayvanlarının et ve ürünlerini tüketin.
¦ Yetersiz pişirilmiş fasulye veya lahana ailesinin aşırı miktarda gaz üreten üyelerinden uzak durun ve gaz sorununuzu azaltmak için sindirim enzimleri kullanın.
¦ Çok baharatlı yiyecekler tüketmeyin.