KORKMA, DOĞRU BESLEN!
"Kolon kanserinin oluşumunda yüzde 70 oranında yanlış beslenme rol oynuyor" diyen Dr. Şamilgil, organik beslenmenin sağlık için, özellikle de kanserden korunmada büyük önem taşıdığını vurguladı. Dr. Şamilgil, amansız hastalıktan korunmak isteyenlere doğal beslenme reçetesi verdi...
Kalın bağırsak kanseri: Koyu yeşil yapraklı sebzeler kalın bağırsak kanserine karşı koruyor. Ayrıca, kalp krizi ve felç riskini azaltıyor.
Meme kanseri: Bu kanser türünekarşı, nar, havuç, domates (veya yaz salçası), brokoli, karnabahar, kırmızı ve beyaz lahana, turunçgiller ve semizotu etkili oluyor.
Cilt kanseri: Havuç aynı zamanda kalın bağırsak, böbrek, cilt kanseri ve lenfomaya karşı koruma sağlıyor.
Prostat kanseri: Kabak çekirdeği, brokoli, lahana, karnabahar, balık, domates (yaz salçası) tüketimi, prostat kanserine karşı koruyucu etki gösteriyor. Soya ve keten tohumu ölçülüyü kaçırmamak kaydıyla kullanıldığında menapozdaki ateş basmalarına iyi geliyor, kemik erimesini yavaşlatıyor meme kistlerine karşı koruyor.
Güçlü bağışıklık: Mevsiminde posasıyla tüketilmek şartıyla koyu kırmızı gıdalar, ahududu, çilek, yaban mersini, böğürtlen, karadut, şalgam, mantar, bölgenizde üretilen bal, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, romatizmal hastalıklara karşı da koruyor.