X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Canan Karatay uyardı! Balığı böyle tüketmek kanserojendir...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Canan Karatay uyardı! Balığı böyle tüketmek kanserojendir...

  • Giriş Tarihi: 20.12.2015 10:58 Güncelleme Tarihi: 20.12.2015 11:02
Canan Karatay uyardı! Balığı böyle tüketmek kanserojendir...
Canan  Karatay uyardı! Balığı böyle tüketmek kanserojendir...

Tencerede pişirilen yemeğin daha faydalı olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. , balığı unlayıp kızartmanın da kanserojen etkisi olduğunu söyledi.

''TÜRK MUTFAĞI DAHA SAĞLIKLI''

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. , tencerede pişirilen yemeğin daha faydalı olduğunu belirterek, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika'da, İngiltere'de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler" dedi.

Karatay, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, batılı ülkelerinkine göre Türk mutfağının daha lı olduğunu söyledi.

#Sayfa#

"BALIĞI UNLAYIP KIZARTMAK KANSEROJENDİR"

Türkiye'de genelikle sıcak yemeklerin tencerede hazırlandığını, burada sebzelerin kendi suyu ve buharında piştiğini anlatan Karatay, şöyle konuştu:

"Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak kırmızı et de kanserojendir. Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika'da, İngiltere'de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler. Mercimek bilmezler. Artık 3 yaşındaki çocuklarda karaciğer yağlanması görüyoruz. Bunu yapanlar da şekerlerdir, trigliseridlerdir, trans yağlardır."

#Sayfa#

"İTHAL SEBZELERİN YÜZDE 90'I GDO'LU"

Karatay, Türkiye'de yetişmesine karşın ithal edilen sebzelerin yüzde 90'ının GDO'lu olduğunu, bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini savundu.

"SARIMSAĞI ÇİN'DEN İTHAL EDİYORUZ GÜNAHTIR"

Yapılan anlaşmalarla Kanada'dan mercimek ve kuru fasulye ithal edildiğini dile getiren Karatay, şunları kaydetti:

"Kanada kuzey ülkesidir ve güneş yoktur. Kanada'da 12 sene yaşadım. Kanada'da mercimek yetişmez. Kanadalı mercimek yemeği, mercimek köftesi bilmez. Salatasını, çorbasını bilmez. Orada GDO'lu olarak yetiştiriyorlar. Ülkemiz bunu ithal ediyor. Bilinçlenmemiz lazım. Açık mercimek alacaksınız. Köylüden mercimek alacaksınız. Bugün Türkiye'ye Çin'den sarımsak ithal ediliyor. Ayıptır, günahtır kardeşim. Saksıya koy, balkonunda yetişir sarımsak."

#Sayfa#

HER MEYVE SEBZEYİ YİYİN

Karatay, her meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğine de işaret etti.

Paketlenmiş veya konserve türü yiyeceklerde zararlı maddeler bulunduğunu belirten Karatay, özellikle çocukların bu tür gıdalardan uzak durması gerektiğini vurguladı.

#Sayfa#

TÜRK KAHVESİ ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

Türk kahvesinin çok önemli bir antioksidan olduğunu söyleyen Karatay, "Şekersiz, sade olmak kaydıyla bir fincan Türk kahvesinin, bir domatesten 100 kat daha antioksidan etkisi vardır" dedi.

Türk halkının zeytinle beslendiğini kaydeden Karatay, "Genetiğimizde var. Lütfen zeytinden, zeytinyağından ve cevizden uzaklaşmayın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.haberler.com