X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Zehirlenmelerde bunu tüketin!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lerde bunu tüketin!

  • Giriş Tarihi: 4.1.2016 15:44 Güncelleme Tarihi: 4.1.2016 15:44
Zehirlenmelerde bunu tüketin!
Zehirlenmelerde bunu tüketin!

Dr. Fevzi Özgönül, Taze fasülyenin yüksek lif içerdiği için, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önlediğini söyledi. Dr. Fevzi Özgönül, “İleride oluşabilecek kalın bağırsak kanseri riskini azaltır. Bunun yanında taze fasülye, lerden sonra yenilecek olursa çabuk iyileşmeyi de sağlar.Kolesterolün kalın bağırsaktan geri emilimini azaltarak, kan kolesterolü seviyesini düşürür. dedi. Dr. Özgönül, karaciğer dostu olarak bilinen enginarında, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanıldığını söyledi. Özgönül, “Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut da, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir. ifadelerini kullandı.

''Fasulye zehirlenmelere iyi geliyor''

Dr. Fevzi Özgönül, Taze fasülyenin yüksek lif içerdiği için, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önlediğini söyledi. Dr. Fevzi Özgönül, "İleride oluşabilecek kalın bağırsak kanseri riskini azaltır. Bunun yanında taze fasülye, lerden sonra yenilecek olursa çabuk iyileşmeyi de sağlar.Kolesterolün kalın bağırsaktan geri emilimini azaltarak, kan kolesterolü seviyesini düşürür. dedi.

#Sayfa#

Dr. Özgönül, karaciğer dostu olarak bilinen enginarında, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanıldığını söyledi. Özgönül, "Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut da, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir. ifadelerini kullandı.

#Sayfa#

''Ispanak vücut direncini artırıyor''


Demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C ve E vitaminlerinden, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze olduğunu belirten Özgönül, "Bu nedenle vücudun direncini arttırır, özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Tüm bu faydalarının yanında ıspanak gut hastalarına, eklem iltihabı olanlara, böbrek taşı şikayeti olanlara tavsiye edilmez. şeklinde konuştu.

#Sayfa#

nin özellikle mevsiminde haftada 2 defa, tüketilmesinin önerildiğini hatırlatan Özgönül, şöyle devam etti: "Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebi ile diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir. Bir diğer tüketilmesi önerilen biberiyenin de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir. Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir.

#Sayfa#

Havucun salatalarda, her türlü et ve sebze kullanılabileceğini aktaran Özgönül, "Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kap krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır. Taze sarımsakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır. diye konuştu.