Türkiye'nin en iyi haber sitesi

da yeni dönem

Giriş Tarihi: 5.1.2016 15:59 Güncelleme Tarihi: 5.1.2016 16:34
Lahmacunda yeni dönem

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine da et oranını yüzde 25'den yüzde 35'e çıkarttı. Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten 6'ya yükselecek. Standart dışı lahmacun üretenlere ise para cezası kesileceği açıklandı.

Kırmızı et oranı %35'e çıkıyor

için 1 Ocak 2016'da için yeni dönem başladı. Kara fırında odun ateşinde pişen, ismini ve kokusunu duyunca asla vazgeçilemeyen lahmacunda kırmızı et oranı yüzde 25'den yüzde 35'e çıkıyor. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak.

Lahmacun işletmecisi Cevat Işık, lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkmasının doğru olduğunu ve ceza uygulamasının yerinde olduğunu belirterek, "Herkes mesleğinin hakkını vermesi gerekiyor. Biz işletme olarak bu duruma seviniyoruz. Denetimleri Tarım İl Müdürlükleri yapacaktır büyük ihtimal" dedi.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Lahmacunda yeni dönem
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz