Uygunsuz koşullarda hazırlanan lere dikkat!

Giriş Tarihi: 6.1.2016 17:11 Güncelleme Tarihi: 6.1.2016 17:12
Uygunsuz koşullarda hazırlanan konservelere dikkat!

Sıcaklık başta olmak üzere uygun şartlarda hazırlanmayan ların kolon kanserine, lerin ise ölümlere yol açabileceği bildirildi. UÜ Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çopur: "Konseverlerde, sıcaklık ve süreler yetersiz uygulandığı takdirde, gıda maddesinin bozulmasına neden olan mikroorganizmalar öldürülemez ve bu durum insan sağlığı açısından ölümcül ciddi risklere yol açabilir"

Merdiven altı olarak tabir edilen uygunsuz koşullarda hazırlanan , ve ların açısından risk oluşturabileceği belirtildi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Meyve-Sebze İşleme ve Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, yaptığı açıklamada, konservenin, gıdaların teneke kutularda ve cam kavanozlarda ısı uygulaması ile dayanıklı hale getirilmesi olarak tanımlandığını belirtti.

ARKADAŞINA GÖNDER
Uygunsuz koşullarda hazırlanan konservelere dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz