Türkiye'nin en iyi haber sitesi

a 'kıyma' düzenlemesi

Giriş Tarihi: 10.1.2016 13:38 Güncelleme Tarihi: 10.1.2016 13:39
Lahmacuna 'kıyma' düzenlemesi

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden daki kıyma oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı.

Bol soğanlı, az kıymalı lahmacun devri kapandı

Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Coşgun, yaptığı açıklamada, tüketicilerin şikayeti üzerine Türk Stardartları Enstitüsü tarafından daki protein değeriyle ilgili düzenleme yapıldığını kaydetti.

Düzenleme kapsamında lahmacundaki protein oranının da yüzde 4'ten 6'ya yükseleceğini ifade eden Coşgun, bu sayede artık vatandaşların soğan ve baharat karışımı yerine kırmızı eti bol lahmacun yiyebileceğini belirtti.

TSE'nin düzenlemesiyle lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarmasıyla "bol soğanlı az kıymalı lahmacun" devrinin kapandığını ifade eden Coşgun, şunları söyledi:

ARKADAŞINA GÖNDER
Lahmacuna 'kıyma' düzenlemesi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz