'Sarımsağı çiğneyerek tüketin'

Giriş Tarihi: 17.1.2016 16:01 Güncelleme Tarihi: 17.1.2016 16:02
'Sarımsağı çiğneyerek tüketin'

Kastamonu Üniversitesinde TÜBİTAK destekli yürütülen çalışma yutularak tüketilmesi halinde tan beklenen faydanın sağlanamayacağını mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.

Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) yürütülen çalışmayla yutularak tüketilmesi halinde tan beklenen faydanın sağlanamayacağı, insan vücuduna yararlı maddelerin açığa çıkması için mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.

Ateş ve tansiyonu düşürüyor

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Sürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Servet Kefi, "Sarımsağın halkımız tarafından ateş ve tansiyon düşürücü, kurt düşürücü etkilerinin yanı sıra en önemlisi nezle tedavisinde solunum ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde kullanıldığını gördük. Yurt dışındaki yapılan çalışmalarda sarımsağın antiparazitik, antibakteriyel, antimikotik, antiviral, antikonserojen ve antioksidan gibi birçok etkiye sahip olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuş" diye konuştu.

Kefi, içindeki alisin maddesinin ortaya çıkması için sarımsağın muhakkak ezilmesi, kesilmesi ya da çiğnenmesi gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu:

ARKADAŞINA GÖNDER
'Sarımsağı çiğneyerek tüketin'
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz