Son dönemde birçok kişinin ortak şikayeti unutkanlıkla mücadelede imdada yine özel gıdalar yetişiyor. Unutkanlığı azaltmak için hafızayı güçlendirmek gerektiğini söyleyen diyetisyen Elif Özcan, "Bunun için temel şart; haftada bir kez balık tüketmek, soğanı da sofralardan eksik etmemek. Özellikle kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı" diyor.
Omega 3 zengini derin deniz balıklarının unutkanlığa birebir olduğunu belirten Elif Özcan, hafızayı güçlendiren diğer gıdaları şöyle sıralıyor:
ZİHNİ DOYURAN GIDALAR
* E vitamini deposu fındık, fıstık, ceviz ve susam gibi yemişleri yaşantımızda bulundurmakta yarar var.
* Yaban mersini, antioksidan etkisinden dolayı yaşa bağlı, yaşla gelişen hafıza geriliğiyle savaşıyor. Her gün bir avuç yaban mersini tüketmek gerekli.
* Folik asit beyin hücrelerini ve hafızayı dolaylı olarak gaçlendirir. Ispanak folik asit deposudur. Ancak faydasını görmek için çiğ tüketmek önemlidir.
Kaynak: Takvim