BRÜKSEL LAHANASI:
Başta kolon olmak üzere karaciğer ve akciğer kanseri gibi pek çok kanser türünden korur.
KETEN TOHUMU:
Meme kanseri olan hastalarda tüketilmesi istenmeyen keten tohumu için pek çok çalışma, deri kanseri ve benzeri kanser türlerinde yayılımı önleme ve koruyucu etkisini vurgulamaktadır.
SOYA FASULYESİ:
Anti kanser besinlerin başında soya fasulyesi gelir. Mesane ve mide kanserine karşı etkilidir.
ÜZÜM:
Deri ve meme kanseri riskini azaltır.
YEŞİLÇAY:
Polifenol içeren yeşil çay özellikle kansere karşı koruyucudur. Mide ve bağırsak kanserine karşı olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.
BROKOLİ:
Brokoli çiğ yendiğinde acı bir tat verse de bu acı tadın kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Kolon ve prostat kanseri riskini azaltma ve kanserden korunma konusunda etkilidir.
CEVİZ-BALIK:
Somon, uskumru, sardalya gibi balıklar ve cevizde bulunan Omega 3, göz ve beyin hücrelerinin korunmasında etkili olan bir besindir. Birçok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini kanıtlamaktadır.
SOĞAN-SARIMSAK:
Soğan, içeriğindeki 'organosülfür' ile birçok kanser türüne karşı koruyucu etki gösterir. Soğan kadar sarımsak da etkilidir. Deri, k
MANDALİNA:
Günde 2 tane tüketilen mandalinanın kanseri önleyici etkileri olduğu bilinmektedir.
LİMON:
Kabuğu ince soyulup tüketildiğinde yüksek antioksidan içeren limon, kansere karşı koruyucu etkisi olan besinlerdendir. Karaciğer, akciğer, mide ve deri kanserinden korur. Meme ve pankreas kanserlerin de etkilidir.
Kaynak: Takvim