''Ateşli hastalıklara da iyi geliyor''
Ahududunun vücutta biriken toksin maddeleri dışarı atarak kanı temizlediğini, bademcik ve göz iltihaplarına yararlı olduğunu dile getiren Enç, " Ateş düşürücü etkiye sahip olan bu besin, bu faydası nedeniyle ateşli hastalıklara iyi gelir. Kansızlık ve verem hastalıklarına karşı düşmandır. Böbrek ve şeker hastalığı olanlar taze tüketmelidir. Yalnız mide ülseri olanlar bu besinden uzak durmalılar diye konuştu.
''Vücutta yağ asitlerini dengeliyor''
Ahududunun en önemli faydasından birinin de kilo kaybını artırması olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç,
"Bu nedenle kilolarından kurtulmak isteyenlerin baş meyvesi olmalıdır. Adiponektin hormonunu düzenleyen ahududu vücutta glikoz ve yağ asitlerini dengeliyor. Metabolizmayı hızlandırarak hızlı yağ yakımını da hızlandırıyor. Yurt dışında yapılan araştırmalar sonucunda da kırmızı ahududulardan elde edilen enzimler,inanılmaz yağ yakma özellikleri gösterdi. Bu nedenle de uzmanlar tarafından "yeni yağ yakan meyve" olarak kabul gördü. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir" şeklinde konuştu.