İşte hiç bilmediğiniz o faydası!

Giriş Tarihi: 11.7.2016 13:42
İşte hiç bilmediğiniz o faydası!

Ünlü Beyin cerrahı Prof. Hasan Çağlar Uğur, 'Bir beyin cerrahının gözünden Ye-me Terbiyesi' kitabıyla herkes için sağlıklı yaşamın kapılarını araladı.

Safure CANTÜRK/ANKARA

Toplumun her tabakasına yayılan , çocuk yaşta başlayan obezite, diyabet, kalp, akciğer, böbrek sorunları, bel sorunları artarken sıra dışı bir beyin cerrahı ezber bozan bir 'Ye-me kültürü' kitabı yazdı. Kendi sağlık sorunlarıyla başladığı sağlıklı yaşam arayışı, tıp bilgisine yaşam tecrübesini de ekleyerek oluşturduğu muhteşem birikimi okurlarıyla paylaştı. Kitapta, herkesin anlayacağı dilde tavuktan balığa, zeytinden peynire, ekmekten, süte kadar sağlığımızla ilgili merak ettiğimiz her şey var. Barsakların ikinci beyin olduğunu söyleyen Prof. Uğur, "Ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye sesleniyor.

HARVAD'LI CERRAH GIDALARDAKİ YAKLAŞAN TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Üniversitesi Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur, "Bir beyin cerrahının gözünden ye-me terbiyesi" isimli kitabının hikayesini SABAH'a değerlendirdi. Çocukluğu medeniyetlere ev sahipliği yapan, yemek kültürüyle dünyada parmakla gösterilen Hatay'da geçen Prof. Uğur, üstün başarısı sayesinde 16 yaşında tıp fakültesini kazandı. Henüz 1'inci sınıfta tesadüf eseri tansiyonun 20'ye10 olduğunun ve hipertansiyon hastası olduğunu anlayınca hastalıklarla yediklerimiz arasındaki ilişkiyi keşfetti.

Genç yaşta profesör olan ABD'de Harvard Üniversitesi laboratuarlarında beyin tümörü çalışmaları ve 12-13 saat süren başarılı beyin ameliyatlarıyla tanınan Beyin Cerrahı Prof. Uğur, piyasada ucuz diye sunulan gıda maddeleriyle insanların sağlığı için büyük bir tehlikenin yaklaşmakta olduğu uyarısını yaptı.

BU KİTABI OKUYARAK BEL ÇEVRENİZ İNCELECEK

Prof. Uğur, "Bir doktor olarak ben sağlığımı düzeltmiştim ama 13 yaşında omurga rahatsızlıkları çeken hastalar gelmeye başladı. 70-80 yaşında görülecek hastalıklar artık 20-30 yaşındaki hastalarda görüyoruz. Ben sağlığımı torba dolusu ilaçlarla değil sağlıklı beslenmeyi keşfederek düzelttim . Aynı keşfin daha fazla insana ulaştırmak, daha fazla farkındalık oluşturmak için bu kitabı yazdım" dedi.

"Bu kitabı okuduktan sonra kısa sürede bel çevrenizde incelme başlayacak. Çünkü yediklerinizle ilgili bilinciniz artacak" diyen Prof. Uğur, kitapta, insan vücudu, temel besinler, ye-me terbiyesi,ne yiyoruz ne içiyoruz, plastik gerçeği, uyku ve terleme, obezite, obezite cerrahisi, GDO'lu gıdalar, ot ve böcek ilaçları, motivasyon, kanser, sigara ve rezerv ile spor başlıkları altında merak edilen her konuyu tek tek anlaşılır şekilde ve tecrübeleriyle birlikte anlatıyor.

HAYVAN BARINAKLARINDA ARTAN BEYİN TÜMÖRÜ İLE TAVUK İLİŞKİSİ VAR MI?

Kitapta en çok çeken uyarılardan birisi tavuklarla ilgili. Sosyal yardım kapsamında hayvan barınaklarındaki hayvanların MR'larını inceleyen Prof. Uğur, sadece tavuk ve beyaz ekmekle beslenen bu hayvanlarda artan beyin tümörleri ile GDO'lu yemler arasında ilişkinin olabileceğini vurguluyor. Tavuğun kapitalizme kurban gittiğini söyleyen Prof. Uğur, 42 günü görmeden sofraya gelen tavuğun artık tavuk olup olmadığının ve yenilip yenilemeyeceğinin sorgulanması gerektiğini ifade ediyor.

VİCTORYA SECRET MANKENLERİ DE EN AZ OBEZLER KADAR RİSK ALTINDA

Prof. Uğur aynı sert uyarıyı Nişasta Bazlı Şekerlerle (NBŞ) ile yapılmış Türkçesi pastanede tatlı ve tuzluları için de yapıyor. Bel çevresinde ya da kalçada biriken yağlar, bu çağda ortaya çıkan selülitler, artan diyabetin sorumlusunun glukoz şekerleri olduğunu belirten Prof. Uğur, bu tatlıların vücuda hiçbir besin değeri olmadığı gibi beyinde uyuşturucudan daha kötü bağımlılık yaptığını ve sinsi sinsi hastalıklara davetiye çıkardığını söylüyor.

Okuyucularına, obezite cerrahinin bademcik ameliyatı gibi kolay olmadığını çok ağır hayati riskleri olduğunu belirterek, ağır aşırı obez olunmadığı sürece sağlıklı bir yaşam ile zayıflanabileceğini söylüyor. Sıfır beden olmanın da vücut için aynı ölüm risklerini taşıdığını vurgulayan Prof. Uğur, "Victorya Secret mankenleri kendilerini bu hastalık risklerini atarak bu işi yapıyorlar. İdeal olan bu değil" mesajını veriyor.

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI BARSAKLARDA

Prof. Uğur, sağlıklı bir yaşam için barsakların en az ikinci bir beyin kadar önemli olduğunu vurgulayarak, barsaklarda yaşayan iyi bakteriler sayesinde sağlıklı kalabildiğimizi söyledi. Sağlıklı yaşamın sırrının o kadar da zor olmadığını, bin yıldır kullanılan fermente gıda olan yoğurt, tam buğday ekmeği, baklagiller, işlemden geçmemiş tahıllar, ısıl işlem görmemiş yağlar, mevsiminde yenen sebze ve meyvelerle kolaylıkla sağlanabileceğini belirtiyor. Vücudun, metabolizmanın mükemmel işleyen bir organizma olduğunu ve ona ihtiyacı olan dengeyi sağlayacak gıdaları, enerjinin sağlandığı zaman mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamın kapılarının herkese açılacağını söylüyor.

SAĞLIKLI BESLENME NEDİR? NASIL BESLENMELİYİZ?

ARKADAŞINA GÖNDER
İşte hiç bilmediğiniz o faydası!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz