Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını, hepimiz yanlış tüketiyormuşuz.
Farklı farklı şekillerde tüketilen hamsi balığının daha önce duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.
Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız.
Uzmanlar, özellikle balığın, hamileler ve yaşlılar için kalp hastalıkları, alzheimer, görme bozuklukları, ruh sağlığı, prostat, astım, şeker gibi hastalıklara karşı koruyucu olduğunu bildirmektedir.
Hamsi, yağda eriyen A ve D vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Kansızlığın önlenmesine yardımcı olur.