Yaz mevsiminin vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunan dondurma, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde görücüye çıktı.
Havaların aniden ısınması, dondurma sektörünü harekete geçirdi. Ceylanpınar ilçesinde bulunan pastaneciler dondurma imalatına başladı. İlçede inek sütünden imal edilen meyve aromalı dondurmalara en çok çocuklar rağbet gösteriyor. Dondurmada kullanılan aromalara dikkat edilmesini gerektiğini ifade eden pastane işletmecisi Mehmet Aydın, “Dondurma aromasında kullanılan bazı maddeler insan sağlığına zarar verebilir. Bu nedenle sağlıklı dondurma tüketmek isteyen ilçe halkı dondurma satılan iş yerlerini dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu yıl çilekli, limonlu, kakaolu, kavunlu, fıstıklı, vanilyalı ve portakal aromalı dondurma çeşitlerimiz ile ilçe halkına hizmet vermekteyiz. Günde yaklaşık 50 kilo dondurma satışı gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.
(UK-VSA-Y)
FOTOĞRAF
KOD: dondurma_1-dondurma_2
- YAZ MEVSİMİNİN VAZGEÇİLMEZ YİYECEKLERİ ARASINDA BULUNAN DONDURMA, ŞANLIURFA’NIN CEYLANPINAR İLÇESİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Sanliurfa Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Sanliurfa Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.