X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Güler Ökten
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Güler Ökten

  • Giriş Tarihi: 21.5.2013 12:58

Güler Ökten 1941 yılında Isparta'da dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. TV seyircilerince, özellikle, Bizimkiler dizisindeki Kızıl lakaplı doktor Türkan rolüyle tanınır.

Konservatuvar mezunu olan sanatçı, 1947 yılında bir çocuk filminde rol alarak sanat hayatına atıldı. Tiyatroya 1960 yılında başlayan sanatçı, birçok sinema filmi ve dizide de rol aldı.

Yönetmen Zeki Ökten'le evliydi. Yıldız Kenter'in ilk mezun ettiği öğrencilerdendir.

Yaprak Dökümü dizisinde Cevriye karekterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2011 - Leyla İle Mecnun
2007 - 2010 - Yaprak Dökümü
2006 - Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı
2005 - Sen Ne Dilersen
2005 - Erkek Tarafı
2005-2006 - Hırsız Polis
2004 - Çemberimde Gül Oya (Konuk Oyuncu)
2004 - Perili Ev
2004 - Kalbin Zamanı
2003 - Sultan Makamı
2002 - Bana Abi De
2002 - Gülüm
2002 - Canım Kocacığım
2001 - Bana Şans Dile
2000 - Beni Unutma
1999 - Güle Güle
1999 - Günaydın İstanbul Kardeş
1998 - Kaçıklık Diploması
1997 - Mektup
1997 - Baba Evi
1996 - Ali / Sakın Arkana Bakma
1993 - C Blok
1993 - Saygılar Bizden
1993 - Yazlıkçılar
1991 - Acılar Ve Arzular
1991 - Yıldızlar Gece Büyür
1990 - Bir Milyara Bir Çocuk
1990 - Çiçekler Boy Verince
1989 - Hiçbir Gece
1989 - Cahide
1989 - Bizimkiler
1989 - Geçmiş Bahar Mimozaları
1988 - Hüzün Çemberi
1987 - Biri Ve Diğerleri
1987 - Afife Jale
1986 - Dilan
1986 - Ses
1986 - Asılacak Kadın
1986 - Bekçi
1986 - Asiye Nasıl Kurtulur?
1985 - Gülüşan
1985 - Bir Kadın Bir Hayat
1984 - Fidan
1981 - Kırık Bir Aşk Hikayesi
1981 - At
1979 - Demiryol
1979 - İsyan
1978 - Sürü
1978 - Seninle Son Defa
1977 - Şabanoğlu Şaban
1976 - Kapıcılar Kralı
1973 - Bir Demet Menekşe

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.