X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Erhan Yazıcıoğlu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 26.5.2013 15:48

, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı.

Babasının karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları'na figüran olarak girdi. Daha sonra, İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oluncaya dek, pek çok oyunda önemli roller üstlendi. Oldukça genç bir yaşta emekli olduğu için, yıllarca çalıştığı kuruma, daha sonra konuk oyuncu statüsü ile geri dönmüştür. Ayrıca, tiyatro hayatı boyunca, Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu, gibi tiyatrolarda konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak çalışmalar yapmıştır. Televizyondaki "Seç Bakalım" adlı programıyla adından uzun süre sözettiren Yazıcıoğlu, tiyatronun yanı sıra uzun yıllar seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yapmıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunları
Bizim Şarkımız : Kürşat Başar - Zeynep Talu Sanat Atölyesi - 2012
Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum : Neil Simon - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2011
Bahçemdeki Ayı : Refik Erduran - Sadri Alışık Tiyatrosu - 2008
Agzı Çiçekli Adam : Luigi Pirandello - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
Düğün Yada Davul : Haşmet Zeybek - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
Terlik (oyun) : Alan Ayckbourn - Tiyatro İstanbul - 2001
Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Ağrı dağı Efsanesi : Yaşar Kemal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1989
Misafir : Bilgesu Erenus - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1988
Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1987
1793 Victor Hugo : Victor Hugo \ Jacques Tephany - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1986
Vişne Bahçesi : Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1987
Düğün Ya Da Davul : Haşmet Zeybek - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Erkek Satı : Fazıl Hayati Çorbacıoğlu - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1979
Tuzak : İstanbul Şehir Tiyatrosu

Yönettiği tiyatro oyunları
2008 - Bahçemdeki Ayı : Refik Erduran - Sadri Alışık Tiyatrosu
2006 - İlk Göz Agrısı : Feraizcizade M. Şakir - T.Yılmaz Öğüt - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2005 - Dosya : Tuncer Cücenoğlu - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2003 - Altın Küp : Zerrin Akdenizli - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1991 - Palyaço Prens : Turgut Yıldız - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1988 - Rüyaların En Güzeli : Hadi Çaman - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1978 - Emek Köy : Engin Noyan - İstanbul Şehir Tiyatrosu

Filmografisi
2012 - Karadayı
2007 - Kayıp
2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika
2000 - Şemsi Paşa Pasajı
1995 - Palavra Aşklar
1985 - Mavi Mavi

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.