X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Engin Akyürek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 24.7.2013 13:21

, 12 Ekim 1981 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi. Lise öğretimini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ne kayıt olan Akyürek, burada tarih eğitimi aldı.

Akyürek'în kameralarla buluşası Türkiye'nin Yıldızları adlı yetenek yarışması sayesinde oldu. Türkiye'nin Yıldızları sayesinde büyük bir hayran kitlesi edinen Akyürek, yarışmanın sona ermesinin ardından Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı.

2004 ve 2005 yıllarında, Yabancı Damat'ın yayınlanan ilk iki sezonunda canlandırdığı Kadir karakteri ile hayran kitlesini genişleten Akyürek, 2006 yılında yayınlanan Kader adlı dizide ise Cevat karakterini canlandırdı.

2007-2008 yılları arasında, ATV'de yayınlanan ve yönetmenliğini Cem Akyoldaş'ın üstlendiği Karayılan, genç oyuncunun bir sonraki yapımı oldu. Gaziantep'in Fransız işgali altında olduğu dönemde geçen dizide Akyürek, Bülent İnal ve Begüm Birgören ile beraber kamera karşısına geçti.

Akyürek'in başrolde olduğu ilk yapım ise, usta senarist Meral Okay ile yönetmen Ulaş İnaç'ı buluşturan Bir Bulut Olsam oldu. Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile beraber başrollerde yer alan Akyürek, diziye adını veren Mustafa Bulut karakterini canlandırdı. Dizinin Asmalı Konak'a aşırı benzemesi ve de cinsel içerikli sahneler barındırması eleştirilere konu olurken, RTÜK dizideki sevişme sahnelerinden dolayı yayıncı kanala uyarı cezası gönderdi.

Engin Akyürek'in kadrosunda bulunduğu son yapım ise, Hülya Avşar'ın başrolünde bulunduğu, aynı adı taşıyan sinema filminden uyarlanan Fatmagül'ün Suçu Ne oldu. Aşk-ı Memnu ile dünya çapında büyük bir üne kavuşan Beren Saat, dizide Akyürek ile beraber rol aldı.

Ödülleri
2006 - ÇASOD Oyunculuk Ödülleri - Umut Veren Sanatçı - Kader
2007 - 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri - Umut Veren Sanatçı - Kader
2012 - Kadir Has Üniversitesi - En Has Erkek Dizi Oyuncusu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2011 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012 - AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları - En İyi Erkek Drama Oyuncusu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu - Fatmagül'ün Suçu Ne?

Filmografi
2004 - 2007 - Yabancı Damat
2006 - Kader
2007 - 2008 - Karayılan Nizipli Oyuncu
2009 - Bir Bulut Olsam
2010 - 2012 - Fatmagül'ün Suçu Ne?

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.