X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ezgi Mola
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 24.7.2013 15:07

, 29 Mart 1983 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi. Sırasıyla Hasan Ali Yücel İlkokulu, Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu, Kadir Rezan Has Ortaokulu ve Halit Armay Lisesi'nde eğitimini tamamlamasının ardından 2000 yılında Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi aldı. Genç yaşlarda oyunculuğa meraklı olan ve henüz lisedeyken Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk kurslarına katılan Mola, lise eğitimini tamamladıktan sonra bu merkezde dört yıl eğitim aldı ve de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni bölüm birincisi olarak tamamladı.

Genç oyuncunun ilk televizyon deneyimi, lisede okuduğu yıllarda rol aldığı ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Karate Can oldu. Liseyi bitirmesinin ardından Aydoğan Temel'den iki yıl tiyatro eğitimi alan Mola, Temel'in liderliğinde sahnelenen Çürük Elma adlı oyunda rol alarak tiyatroya da adım attı. 2002 yılında Unutma Beni, 2003 yılında ise Sultan Makamı adlı T.V. dizilerinde rol alan Mola, 2004 yılında ise Sadullah Şentürk'ün yönettiği Görünmez Adam adlı dizide karşımıza çıktı.

2004 yılında BKM Mutfak kadrosuna katılan genç oyuncu, 2005 yazında ise gene bir BKM yapımı olan ve yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu Hızlı Adımlar adlı televizyon filminde yer aldı; bu filmde yer almasının ardından BKM Atölye'ye katıldı.

2005 yılı Ezgi Mola için hızlı başladı; ilk olarak Türkan Derya'nın yönettiği Hırsız Polis adlı T.V. dizisinde yer alan başarılı oyuncu, ayrıca Yılmaz Erdoğan tarafından yönetilen komedi / macera filmi Organize İşler'deki rolü ile ilk defa sinemaya adımını atmış oldu.

2006 yılında vizyona giren Hayatımın Kadınısın filminde Ahu rolünü canlandıran Mola, böylece idolü olarak benimsediği Türkan Şoray ile beraber kamera karşısına geçme fırsatı buldu; bu rol genç oyuncuya 2007 yılında Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllünü kazandırdı.

2008 yılında Kolay Gelsin ve Sınıf, 2008-2010 yılları arasında ise adlı dizilerde rol alan Mola, 2010 yılında vizyona giren, Zülfü Livaneli'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği Veda filminde Latife Hanım'ı canlandırdı.

Filmografi

2013 - Sen Aydınlatırsın Geceyi
2013 - Celal ile Ceren
2012 - Pazarları Hiç Sevmem
2011 - Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2011 - Ay Büyürken Uyuyamam
2011 - Dedemin İnsanları
2010 - Veda
2006 - Hokkabaz
2006 - Hayatımın Kadınısın
2005 - Organize İşler
2010 - Ejder Kapanı

Dizi

Bizim Ev - 2013
2012 - Kötü Yol
2011 - Bir Ömür Yetmez
2010 - Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan
2008-2010 - Canım Ailem
2008 - Sınıf
2008 - Kolay Gelsin
2007 - Senden Başka
2005-2006 - Hırsız Polis
2004 - Görünmez Adam
2004 - Sevinçli Haller
2003 - Sultan Makamı
2002 - Unutma Beni
2000 - Karate Can

TV filmi
2004 - Hızlı Adımlar

Tiyatro
Vur/Yağmala/Yeniden - 2008-2009 Murat Daltaban DOT
Hisseli Harikalar Kumpanyası - 2007 Haldun Dormen BKM
Çürük Elma 1998-1999 Aydoğan Temel ATT
Adalet Pantolonun Kemeridir -2003 MSM Müjdat Gezen MSM
Sizikiler 2005 Caner Alkaya BKM
Salak Oğlum 2004 Müjdat Gezen MSM
Artiz Mektebi 2005 Müjdat Gezen MSM
Karmakarışık 2004 Haldun Dormen MSM
Yalancı 2003 İlker Ayrık MSM

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.