X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Nevra Serezli
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 31.7.2013 15:49

09. 08. 1944 de Ankara'da dünyaya gelir. Kızlık soyadı Nevra Şirvan'dır. Bir yaşına gelmeden İstanbul-Bebek'e taşınıp Bebek-Arnavutköy'e yerlemişlerdir. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. Amerikan Kız Koleji yıllarında tiyatro kolu çalışmalarına katılan Nevra Şirvan, My Fair Lady ile bir anda tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. Kolejin hemen ardından iki yıl Amerika'da tiyatro kurslarına devam etti. Sahneye okul sıralarında amatör olarak çıktı. Yıldız- Müşfik Kenter, Haldun Taner, Melih Cevdet ve Haldun Dormen gibi hocalardan dersler aldıktan sonra, Henüz 22 yaşındayken 1966'da kendisini bir anda 'Cengizhan'ın Bisikleti' oyunundaki rolüyle Dormen Tiyatrosu'nda buluverdi.

1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 'Durdurun Dünyayı inecek Var' adlı oyunda oynadı, İngiltere ve İtalya'da tiyatro festivallerine katıldı. 1971'de Altan Erbulak, Metin Serezli, Füsun Erbulak'la birlikte Çevre Tiyatrosu'nu kurdu. 1978 de tiyatroyu kapattılar. 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile birlikte 'Hisseli Harikalar Kumpanyası', 'Sait Hop Sait', 'Şen Sazın Bülbülleri'; Kastelli Vakfı ile 'Geceye Selam' ve 1984-1989 arası Devekuşu kabare Tiyatrosu'nda çalıştı.1990 yılında Dormen Tiyatrosu'nda 'Yolun Yarısı' müzikallerinde oynadı.

'Çılgın Sonbahar'oyunundaki rolü ile Avni Dilligil En başarılı kadın Oyuncu Ödülü ve Ankara Sanat Kurumu En iyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Serezli 'Şahane Züğürtler' adlı oyundaki Grand Düşes Tatiana rolünden sonra Tiyatro İstanbul ekibine katılarak 'Çetin Ceviz'! Oyununda oynadı.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu ve dublaj sanatçılığı da yaptı, TV reklamlarında rol aldı. Ayrıca televizyon dizilerinde de rol aldı. "Sihirli Annem" dizisinde 6 sezon boyunca "Dudu" karakterini canlandırmıştır. "Taş Devri" çizgi filminde Vilma Çakmaktaşı seslendirdi.

, Tiyatro sanatçısı Metin Serezli ile 7 Mart 1968'de evlenmiş olup, Murat Serezli ve Selim Serezli adlarında iki oğlu vardır.

Rol aldığı tiyatro oyunları:

Altı Haftada Altı Dans Dersi
Sylvia
Çılgın Sonbahar
Çetin Ceviz
Acaba Hangisi
Şen Sazın Bülbülleri
Aşk Olsun
My Fair Lady
Durdurun Dünyayı İnecek Var
Hisseli Harikalat Kumpanyası (Şan Tiyatrosu)
Paramparça
Cengiz Hanın Bisikleti
Deliler
Işıklar Neden Karardı (Çevre Tiyatrosu)
Olur Böyle Vakalar (Çevre Tiyatrosu)
Şahane Züğürtler

Filmografi:

Altın Kızlar-2009
Sevgili Dünürüm 2007
Unutulmayanlar- 2006
Mühürlü Güller - 2003
Sihirli Annem - 2003
Anne Babamla Evlensene - 2002
Vay Anam Vay - 2001
Kadınlar Kulübü - 1999
Sonradan Görmeler - 1994
Ekran Aşıkları - 1989
Önce Canan - 1988
Kavanozdaki Adam - 1987
Şendul Şaban - 1985
Aşık Oldum - 1985
Atla Gel Şaban - 1984
Metres - 1983
Dönme Dolap - 1983
Kılıbık - 1983
Renkli Dünya - 1980
Zübük - 1980
N'Olacak Şimdi - 1979
Şıpsevdi - 1977
Özgürlüğün Bedeli - 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
Saffet Beni Affet - 1976
Bülbül Ailesi - 1976
Ahududu - 1974
Aman karım duymasın - 1971

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.