Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

MHP'de 'Paralel' kasırga

Türkiye'nin gündemi yine çok yoğun.

Terörle mücadele, medyada casusluk faaliyetleri, AYM'nin yetki gaspı yaparak esasa yönelik karar alması, Suriye'deki 'ateşkes' meselesi, mülteci dramı, CHP'nin yeni Anayasa masasından kaçması gibi ana gündem maddeleri tartışılıyor.

Tam bu esnada MHP'de ise derinden bir kaynama var; kongre tartışması.

Çok merak ediyormuş gibi özellikle Paralel yapı ve uzantıları MHP lideri Devlet Bahçeli aleyhine adeta kampanya başlatmış gibi. Paralel medyanın, Bahçeli'ye muhalif herkesi manşetlerine taşıyarak destek verdiğini aslında herkes görüyor.

Bahçeli, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Tarla önceden sürülmüş" sözlerini hatırlatırcasına "ele geçirildiğine" inandığı il ve ilçe teşkilatlarını görevden alarak karşı hamleler yapıyor.

***

Bahçeli, daha Deniz Baykal'a kaset komplusu ve 17-25 Aralık kumpası olmadan önce Paralel Yapı'nın partiyi dizayn etme girişimlerine uğramıştı.
MHP'li 10 milletvekilinin uygunsuz görüntülerinin internete sızdırılması üzerine Bahçeli "Okyanus ötesini" işaret ederek bununla mücadele edeceğini söylemişti.

Hatta Bahçeli önceki gün, "Paralel örgütün MHP'yi ele geçirmek istediğini" de söyledi. Öyle üstü kapalı da değil. Önceki gün bir haber sitesine konuşan Bahçeli, MHP'de yaşanan son gelişmeler konusunda "Gülen Cemaati MHP'yi ele geçirerek partileşme ve siyasi sığınak arayışında. Bunun içinde içimizde piyonlar da var. Milliyetçi Hareket'e ayar vermeye çalışmak hiç kimsenin harcı ve haddi değildir" ifadelerini kullandı.
***

MHP'de hem genel merkez hem muhalif kanat birbiri ardına hamle yaparken, bir dönem partide ve ülkücü harekette etkili olan isimler ise gelişmeleri kaygıyla izlediklerini beyan ediyor.

Bir de Bahçeli'ye kongre çağrısı yapan Özcan Yeniçeri, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ'ın MHP'den 'ihraç' edileceğine yönelik bir iddia gündeme getirilerek Bahçeli üzerindeki baskı artırılmaya çalışılıyor.

MHP'li eski TBMM Başkanı Ömer İzgi, "Paralel Devlet Yapılanması"nın partiye sızma girişiminde bulunduğuna dair duyumlar aldıklarını belirterek "MHP'nin varlık sebebine ters ve zıt bir düşüncenin MHP'ye sızması hareketidir" dedi.

MHP eski MYK üyesi Mehmet Vakıf Koyuncuoğlu'nun uyarısı ise daha ilginç. Koyuncuoğlu, muhaliflerin partiye yaklaşımını beğenmediğini ifade ederek, Devlet Bahçeli'nin korunması gerektiğini söylüyor.
***

Bu bile meselenin sadece 'sızma' meselesi olmadığını, Bahçeli'nin dediği gibi illegal yapının kendine yeni bir sığınak arayışı içinde yapmayacağı şey olmayacağını düşündürüyor.

Bütün Paralel medya Bahçeli'nin muhaliflerini her gün manşetlere taşıyor destek veriyor. Sırf bu yüzden bile kamuoyu, MHP'lilerin "Evet Bahçeli" demesini bekliyor.

Evet, 17-25 Aralık darbe operasyonunun iftiralarına sarılan Bahçeli'nin, paralel yapının hinliklerini görmesi geç oldu ama zararın neresinden dönülürse kardır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA