Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

PYD ile anlaşan kim?

Türkiye, altıncı yılına giren Suriye'deki iç savaş başladığı günden bu yana insanlığın vicdanını temsil eden bir tutum sergiledi.

Avrupa'da, kabul ettiği 100 sığınmacıyı bile hayvan barınağından daha aşağı şartlarda barındıran ülkeler var.

Türkiye ise Irak ve suriye'de savaştan kaçan 3 milyon mazlumu, dünyanın en sağlıklı ve hijyenik şartlarına sahip kamplarda ağırlıyor.

Şanlıurfa ve Gaziantep'te bizzat gidip o kampları gördüm. Kızılay'ın, AFAD'ın nasıl canla başla mülteci kardeşlerine hizmet vermek için çırpındığına tanıklık ettim.

***

Suriye ile 911 km. sınırımız olmasına rağmen 10 gün öncesine kadar Suriye'ye yönelik operasyon yapmayan tek ülke Türkiye idi.

ABD, 12 bin km. uzaktan gelip Suriye'ye müdahale ediyor. Rusya ve İran, Suriye ile sınırları bile olmamasına rağmen yıllardır Suriye'de sahadalar. Rus uçakları her gün bombalama yaparken İranlı paramiliter gruplar kara savaşı yapıyor.

Daha bir çok ülke de Suriye savaşına müdahil olmuş durumda. En son Çin de biran önce Suriye'de "DAİŞ'i vurmak için" savaşmak istediğini açıkladı.

***

Küresel oyun kurucuların kan gölüne çevirdiği Suriye'de Türkiye sadece ülkemize yönelik terörün kaynağını kurutmak için sahaya indi. Türkiye, DAİŞ ve Suriye PKK'sını bertaraf etmek ve oradaki insanlara insani yardım etmek için Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyor.

Başta ABD olmak üzere AB ülkeleri de Türkiye'nin bu gerekçelerini iyi biliyor. Kendilerinin savaş sonrası rant için üşüştüğü Irak, Afganistan, Mısır, Libya ve Tunus gibi ülkelerin hiç birinde Türkiye "rant" için oraya gimedi.

Türkiye kriz bölgelerinde, insani yardım ve demokratik sistemin tesisini istediği için de hep bu bölgelerden dışlanmak istendi.

***

Türkiye'nin tarihten ve inancından gelen bu insani duruşuna karşı Batı medyasında son günlerde "Türkiye PYD ile anlaştı", "Türk hükümeti Esed güçleriyle anlaşmalı girdi" gibi yalan haberler yayılıyor.

Bu dezenformasyonun asıl nedeni, 6 yıldır Suriye'ye üşüşenlerle ve terör gruplarıyla Türkiye'yi aynı kefeye koymak ve Suriye PKK'sı PYD'ye meşruiyet kazandırmak.

***

Dediğim gibi bunun yalan olduğunu kendileri de bal gibi biliyor.Türkiye, yuriçinde ve yurtdışında insani yardım konusundaki performansı ile tüm dünya halklarının, tüm mazlumların sevgisini kazandı.

Kendileri, DAİŞ ve PKK terör örgütüne katliam yapması için silah yardımı yapanların Türkiye'yi de kendileri gibi gösterme çabası, kirli ve alçakça bir manipülasyondur.

Terör örgütleriyle anlaşıp onlara silah veren ve onlarla omuz omuza yürüyen ülkelerin Türkiye'ye söyleyecek tek lafları yoktur ve olamaz.

Ancak şunu iyi bilmelilerki, Türkiye kendi güvenliğini tehdit eden her kim olursa olsun onlarla mücadele edecek kararlılığa sahip güçlü ve büyük bir ülkedir.

"Anlaşma" diyenler önce kolkola oldukları yanlarındaki terörist dostlarına baksın…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA