Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

HDP, intihar ediyor

Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan 28 belediye başkanının yerine kayyum atanması, bölgede 'gizli' bir sevinçle karşılandı.

Çünkü halk, şehirleri pislik götürmesinden, kendilerinden alınan haraçların dağa ulaştırılmasından, devletin gönderdiği paraların hizmete değil PKK'lılara gönderilmesinden, belediye araçlarının su kanalı yerine terör için çukur kazmasından bıkmış durumda.

Başbakan Yıldırım, görevden alınan tüm belediyelerde teröre destek verildiğinin, hendeklerin belediye araçlarıyla kazılmasının görüntülendiğini, başka belediyelerle ilgili de görevden almaların olabileceğini söyledi.

MHP lideri Bahçeli, MHP'li belediyeler söz konusu olsa bile kayyum kararının doğru olduğunu söyleyerek her zaman olduğu gibi terörle mücadelede devletin yanında yer aldı.

***

Bölgede yaşayanlar, teröristlerin asfaltların altına bomba döşemesinin ardından belediyeye ait araçların ve ekiplerin nasıl olay yerine gelip yeniden asfalt döşediğini gördüklerini anlatıyor.

Daha belediyelere kayyum atanması gündeme yeni geldiğinde Demirtaş HDP'lilere, "Her an sivil bir direnişe hazır olmaları" çağrısında bulunmuştu. Bu da yeni bir 6-8 Ekim tehdidi olarak algılandı.

Aynı Demirtaş birkaç gün sonra "PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini" de açıklayınca kendisini ve partisini iyiden iyiye meşru zeminden dışarı çıkarmak için uğraştı.

Suruç'ta gördük işte. Yüksekdağ'ın "Halk direnişi" çağrısına 30 kişi destek verdi. Çünkü PKK'nın Çözüm süreci sürerken dahi yol kesme eylemlerini sürdürüp çukur terörüne başladığına bizzat tanık oldular ve zerre kadar PKK'nın Kürtleri düşündüğüne inanmıyorlar.

Devletin yıllar sonra samimi bir şekilde başlattığı açılımlara karşın terör örgütünün zerre kadar samimiyet taşımadığını, şiddetten başka hiçbir metodu kabul etmediğini bilge halkı yaşayarak görüyor.

***

PKK'nın bayramın 1. Günü Van'da patlattığı gibi şehirlerde bombalı araç patlatarak DAİŞ'in eylem tarzını taklit etmesi de sıkıştığının işareti.

Suriye'de Fırat'ın batısına geçerek kantonlarını birleştirme projesi Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile ellerinde patladı.

Eskisi gibi 50'li 100'lü gruplarla karakol baskını gibi terör eylemlerini aklında bile geçiremeyen terör örgütü, Fırat Kalkanı'ndan 'başarı' haberleri geldikçe bombalı araçlarla Türkiye'ye saldırıyor.

***

Bu arada Türkiye, dünyada insansız hava aracı üretebilen 5. Ülke oldu. Bu PKK'nın Kandil'den ve Suriye sınırından Türkiye'ye eskisi gibi rahat sızmalar yapamayacağını gösteriyor.

F-16 ve helikopter gibi ses çıkarmayan ve silah taşıyabilen yerli İHA'lar, şu anda PKK'nın hareket kabiliyetini iyice sınırlamış durumda.

Türkiye'nin Bayraktar isimli silahlı insansız hava araçlarını Suriye ve Kandil'de kullanmaya başlaması, sahadaki terörle mücadele konseptini değiştirebilecek bir etkiye sahip. Önümüzdeki günlerde bunun sonuçlarını daha yakından göreceğiz.

***

Burada en büyük sorun HDP'nin tavrı. PKK iyice marjinalleşmeye doğru giderken siyasi bir parti olarak HDP'nin hali içler acısı.

Çözüm Süreci devam ederken bile meşru siyasetin yanında kendi seçmeninin sözcülüğünü yapmak yerine silahlı terör örgütünün eylemlerine meşruiyet kazandırmak için çırpınarak siyasetin dışına çıktılar.

Kendilerine oy verenler de onları yavaş yavaş terk etmeye başladı ve bu süreç önümüzdeki günlerde devam edecek gibi.

HDP siyaset üretmek yerine şiddet savunuculuğu yapmaya devam ettikçe bizzat kendisini destekleyenler tarafından politik zeminin dışına atılacak. Bu siyaseten intihar sürecidir…

Not: Turkuaz Medya Grubu'nun CEO'su Serhat Albayrak ve ailesi trafik kazası geçirdi. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Allah'tan acil şifalar diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA