Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Hani DEAŞ, 30 senede bitirilemezdi?

Suriye, Irak, Lozan, Fırat Kalkanı Harekâtı, Musul Operasyonu, İbadi, ABD, Feto tartışmaları gündemimizde. Bunları aklımızda tutarak şu soruları soralım: "Eğer 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün Türkiye Fırat Kalkanı Harekâtı'nı yapabilir miydi? Ya da "Musul Operasyonu'nda ben de varım" diyebilir miydi?" Hayır.

FETÖ darbesi başarılı olsaydı, ne Fırat Kalkanı'ndan ne de Musul Operasyonu'na dahil olmaktan bahsederdik.


-Darbe gecesi Türkiye sınırına yığılan PYD-PKK teröristler, yine sınırda bekleyen DEAŞ çeteleri ve Kıbrıs'ta harekete geçmek için emir bekleyen yabancı askerler "Türkiye'yi işgal" operasyonuna başlayacaktı.Medyada da yer alan haberlere göre darbe başarılı olsaydı devamında şu olacaktı:

***


HDP ve PKK, Çözüm Süreci'ni bitirmek için sürüyle yalana başvurdu. PKK, terörü azdırıp şehirlerde çukur terörü başlatırken HDP de onlara "gerekçe"

Bu süreçte HDP'nin en çok kullandığı argümanı ne idi? "Türkiye DEAŞ'e destek veriyor!" iftirası. Fetullahçı Terör örgütü mensupları da aynı yalanı yayıyordu. Özellikle yurtdışında PKK ve FETÖ el ele bu algıyı pekiştirmek için yeni iftiralar, yalanlar, montaj fotolar sunuyordu.hazırlıyordu.

Yurt içinde de FETÖ'nün yayın organı haline gelen Can'lı Cumhuriyet, FETÖ'nün her siparişini gazetenin manşetine taşıyordu.

Aynı görevi yıllarca Taraf yapmıştı. FETÖ, Gezi olaylarından sonra da bu medya taşeronluğu işini Karşı diye bir gazeteye yaptırtmıştı. Hep aynı taktik.
HDP, PKK, FETÖ, Cumhuriyet ve Batı medyası. Ne ilginç denklem değil mi?

***

Neyse gelelim Musul Operasyonu meselesine. İki sene önce Musul'u, 2 bin tane DEAŞ teröristine elini kolunu sallaya sallaya işgal ettirenler, bugün de aynı DEAŞ'ı Musul'dan kovarak yeni bir demografik düzenleme yapıyor.

35 ülke koalisyon oluşturdu. 36 bin asker sahaya sürüldü. Sözde Irak hükümetinin bu operasyonunu aslında ABD ve İran yürütüyor. ABD ortaya 'akıl', İran da 'milis' koyuyor.
Ama koalisyondakilerin ortak derdi şu; "Aman Türkiye operasyona katılmasın!" İbadi, dün kendisinin yalvar yakar çağırdığı Mehmetçik bugün Başika'dan gitsin diye tükürdüğünü yalıyor.

***


Niye?
Hani Türkiye DEAŞ'ı destekliyordu? Bırakın işte DEAŞ'la savaşıp yok edelim. "Olmaz! DEAŞ'ı sadece biz vururuz" diyorlar.

Çünkü Türkiye, Suriye'deki gibi Irak'ta da DEAŞ'ı yok ederse bütün yalanları ortaya çıkar.
Hâlbuki düne kadar ABD Başkanı Obama, "DEAŞ 30 senede bile zor bitirilir" diyordu.
Türkiye, Fırat Kalkanı ile DEAŞ'ı süpürünce hepsini telaş aldı.

***


Bu DEAŞ oyunuyla Ortadoğu halklarını daha fazla kandıramayacaklarını anlayıp Irak'ı aralarında pay etmek için yeni bir oyuna başladılar.

Türkiye, Suriye'de bozduğu gibi Irak'ta da bu kirli oyunu bozacak diye tutuştular.
Geçti o günler. Türkiye, Musul için boşuna ısrar etmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan'ı, Misak-ı Milli'yi boşuna hatırlatmıyor.
Türkiye dik durdukça, artık bölgemizde istedikleri gibi harita çizemeyecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA