Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

FETÖ Cumhuriyet’i

FETÖ'cülerin, 17-25 Aralık'taki 'yolsuzluk kılıflı' emniyet-yargı darbe girişimi sürecinde medyada da bazı değişimler yaşandı.

Sözde 'liberal' görünümlü 'Taraf'ın ve sözde 'sol' görünümlü 'Karşı' gazetesinin yanına bu kez Atatürkçü-ulusalcı Cumhuriyet gazetesi dâhil oldu.

17-25'ten kısa süre önce Cumhuriyet gazetesinde görevlendirilen Can Dündar, gazetenin manşetlerini FETÖ'cü bir çizgiye çekti.

Darbe girişiminin önde gelen FETÖ'cü savcısı Celal Kara ile röportaj yapıp Kara'nın ağzından "1 Numara Erdoğan" sözünü manşetten verdi.

Yine, bugün DEAŞ'a karşı destek verdiğimiz ÖSO'ya yardım götüren MİT Tırlarını durduran Fetullahçı teröristlerin haberini manşetten duyurdu Cumhuriyet.

Tüm dünyaya "Türkiye DEAŞ'a yardım ediyor" algısı oluşturmaya çalıştı.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dershane' tartışmaları ile patlattığı FETÖ cerahati hala irin akıtıyor. 40 yıllık bazı solcular, ulusalcılar, Atatürkçüler, Kürtçüler vs. FETÖ'nün kuklası oldu. Akıl alır gibi değil ama Cumhuriyet Gazetesi örneği bile bu terör örgütünün sızdığı yapıları nasıl kontrolüne geçirdiğini gözler önüne seriyor.

Siyasetten medyaya, iş dünyasından eğitime, esnaftan askeri okullara kadar FETÖ'cü teröristlerin nasılda Türkiye'yi habis ur gibi sardığına, Türkiye'nin başına bela olduğuna tanık oluyoruz.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik terör soruşturmasının ardından da başta FETÖ'cüler olmak üzere Türkiye'deki bütün marjinal kesimler ve Batı'daki dostları FETÖ savunucusu kesildi.

***

Cumhuriyet'e yönelik terör soruşturmasının detayları, MASAK raporları ve Cumhuriyet Vakfı'ndaki usulsüzlükler veya soruşturmanın gerekçeleri yakında medyaya yansır.

Ancak, Cumhuriyet okurlarının ve gazetenin eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın dahi "Cumhuriyet'te FETÖ ve PKK'ya yer var ama Atatürkçülere yer yok" dediği FETÖ'nündevşirdiği bir gazeteden bahsediyoruz.

Bu gazetenin manşetlerinin de son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nden daha çok FETÖ ve PKK terör örgütlerinin işine geldiğini kimse inkâr edemez.

Terörün basın özgürlüğü olmaz. Nasıl ki DEAŞ'ın basın özgürlüğü olamazsa, FETÖ'nün de PKK'nın da basın özgürlüğü olamaz…
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA