Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

İkinci ‘Afganistan’ geliyor

Önceki gün ABD'de son dönemlerin en kritik zirvesi gerçekleştirildi. ABD ve dünya medyası da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı arasındaki görüşmeyi "tarihi" diye nitelendirdi.

Bizim açımızdan görüşmenin iki ana gündem maddesi, daha doğrusu iki talebimiz vardı. ABD'nin, Suriye PKK'sı olan PYD-YPG'yi silahlandırarak Rakka operasyonuna girişmemesi ve Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi.

Görüşmelerin ardından yapılan açıklamalar ve yorumlar, ABD'nin iki yıldır eğitip donattığı PKK'nın Suriye uzantısı PYD'den vaz geçmeyeceğini gösteriyor.

Gülen konusunda da yine "hukuk" deyip yargı sürecini işaret ederek işi uzatacakları belli. FETÖ'den ve elebaşından bir çırpıda vazgeçmeyeceklerini tahmin etmek zor değil.

***

Trump'ın, ABD derin devletince 'ikna' edildiği, ABD'nin, Suriye'yi "İkinci Afganistan" yapmayı kafasına koyduğu anlaşılıyor.

Yıllardır 50 bin PYD'li teröristi "eğitip donatan" ABD yönetimi, bunun karşılığını Rakka operasyonunda almak ve 100 yıl sonra bir kez daha bölgede haritaları değiştirmek istiyor.

1979'da SSCB'nin Kızıl ordusu Afganistan'a girdiğinde ABD, bugünkü DEAŞ terör örgütünün temeli olan oluşumlara destek verdi. El Kaide'nin ve DEAŞ'ın temelleri Afganistan'da atıldı.

***

Şimdi aynı plan maalesef Suriye'de yürürlüğe konuluyor. DEAŞ terör örgütünü Rakka'dan PYD terör örgütü eliyle uzaklaştırma planının, sonu şimdiden bellidir. Bu plan, bölgeye çatışma, ölüm ve kaostan başka hiçbir şey getirmez.

ABD'nin, Suriye'de terör örgütü PKK-PYD'yi meşrulaştırma çabası, Batı'da medyanın 'küresel terör' diye andığı DEAŞ'ınyeni bir versiyonunu üretecektir.Tamamı Araplardan oluşan bölgelerde kontrolü PYD'nin sağlamasını istemek sadece kan ve gözyaşı getirir.

PYD, yıllardır işgal ettiği bölgelerde Arapları ve Türkmenleri kovup zorla getirdiği yeni nüfusla demografik yapıyı değiştiriyor. Hele Rakka operasyonunun ardından PYD'ye bölgesel bir statü verilmesi, Suriye'de uzun yıllar sönmeyecek bir ateşin fitilinin yakılması anlamına gelir.

***

ABD'nin, Rusya'nın veya başka ülkelerin bugün kullanıp yarın köşeye atacağı ve her role hazır olan PKK-PYD-YPG terör örgütlerinin "gönüllü köleliği"nden en büyük zararı gelecekte yine Kürtler görecektir maalesef.

Rakka sonrası, bölgede patlayacak Kürt-Arap savaşını, etnik çatışmaları ABD bilmiyor mu? Afganistan'da destek verdiği grupların daha sonra neye dönüştüğünü bilmiyor mu? Biliyor tabi. Belki de bildiği için PYD'yi silaha boğuyor…

Türkiye, bölgede kim ne plan yaparsa yapsın kendi A, B ve C planlarının hazırlığını yapacak kudrette bir ülkedir.

Türkiye'nin, PYD-YPG bölgesinden ülkemize gelebilecek en küçük tehdide karşı hiç kimseden izin almadan, gereken karşılığı en sert şekilde vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

"Müttefiklerimiz"in de…
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA