Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Peynirli Saçaklı Poğaça Tarifi.
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Ayçekirdekli Poğaça Tarifi.
Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 paket (41 gram) yaş maya
Üç buçuk su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
4 çorba kaşığı ayıklanmış ayçekirdeği
200 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
8-10 dal kıyılmış maydanoz
10 dal kıyılmış dereotu, pulbiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı ayıklanmış ayçekirdeği
1 adet yumurta sarısı
1’er çorba kaşığı çörekotu ve susam.
HAMUR için yaş mayayı suya koyup, 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı su, süt, yumurta, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve tuz koyup, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla hamuru yarım cm kalınlığında açın. Genişçe bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesip, çıkarın. Kalan fazla hamuru toparlayıp, tekrar açın ve yine yuvarlaklar çıkarın. İçi için ayçekirdeği, rendelenmiş beyaz peynir, siyah zeytin, kaşar peyniri, kıyılmış kırmızı biber, maydanoz, dereotu ve pulbiberi derin bir kabın içinde karıştırın. Kestiğiniz hamur parçalarının bir kenarına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve diğer ucu üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Ayçekirdeği, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası Tarifi.
3 adet yumurta
3 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket (10 gram) instant maya
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için: Margarin
İçi için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine: Susam.
YUMURTA, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek hamurları üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde, yufka büyüklüğünde açın. 16 adet üçgen kesin ve içlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Sebzeli Poğaça Tarifi.
Yarım paket (125 gram) yağ
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
4-5 su bardağı un
Tuz
İçine:
2 çorba kaşığı (30 gram) yağ
2 adet pırasa
1 adet kereviz
1 adet havuç
Bir demet maydanoz, tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı, çörekotu.
Öncelikle pırasaları incecik kıyın. Kereviz ve havucu tavla zarı iriliğinde doğrayın. Maydanozu da incecik kıyın. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı eritip, pırasa, kereviz ve havucu soteleyin. Daha sonra ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyip, tavayı ocaktan alın. Ayrı bir yerde hamuru hazırlamaya başlayın. Bunun için, 2 su bardağı sütü ısıtıp, yağı içinde eritin. Ardından tencereyi ocaktan alın. 1 yumurta, un ve tuzu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamur olana dek yoğurun. 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru hafif unlu bir tezgahta açın. Hamurdan geniş kareler kesin. Üzerine iç malzemeyi yerleştirin. 1 çay tabağı yardımı ile çevresini kesip şekillendirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Keşli Poğaça Tarifi.
1 çay bardağı rendelenmiş keş
2 adet kırmızı biber
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı mısıryağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1’er çay kaşığı mahlep ve tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine: Kırmızı biber.
DERİN bir kaseye keş, 1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, margarin, mısıryağı, sirke, yumurta akı, mahlep, toşeker, tuz ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve halka doğranmış kırmızı biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Kepek Unlu Otlu Poğaça Tarifi.
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
2 dal nane
2 dal fesleğen
100 gram kaymak
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar kepekli un
Üzeri için:
1 adet yumurta.
YOĞURT, sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve fesleğen
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Midye Poğaça Tarifi.
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
İçi için: 100 gram ezilmiş beyaz peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoznoz.
Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin. İyice yoğurarak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. Peynir ve maydanozu karıştırın. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Hamur ve iç harç
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Kıymalı Ve Kuruyemişli Poğaça Tarifi.
Hamuru için: 1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 paket (10 gram) instant maya
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı mahlep
Bir tutam tuz
Aldığı kadar unu İçi için: 400 gram kıyma
3 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı .
HAMUR için derin bir kapta sıvıyağ, süt, soda, maya, tozşeker, mahlep ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığından bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin. Diğer taraftan içi için bir tavada kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İçine kuşüzümü ve ceviz ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık, tuz ve karabiber ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavurup, ılınması için kenara alın. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve avucunuzun içinde açarak bir kenarına kıymalı harçtan koyun. Poğaça şekli vererek diğer ucunu üzerine kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizdiğiniz poğaçaları yarım saat dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Bademli Poğaça Tarifi.
bardağı kıyılmış file badem
3 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Hamuru için: 1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gram kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Çörekotu .
İÇ harç için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra rendeleyin.Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine patatesi ve biber salçasını ilave edin. Karıştırarak kavurun. Badem, maydanoz, tuz ve karabiber
Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi
Patatesli Kaşarlı Poğaça Tarifi.
Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz
İç malzeme için:
3 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal dereotu
Tuz
karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Anason .
1 POĞAÇANIN iç harcı için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra rendeleyip, kenara alın. Sıvıyağı geniş bir tavaya koyup, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salça, patates, tuz ve karabiber ekleyip, kavurun. Kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu ekleyip ocaktan alın.