Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı reçel olmadan sofralar eksik kalır. Kıvamı, tadı, hatta görünüşü ile enfes bir kahvaltı sofrası için lezzetli reçeller yapabilirsiniz.Lezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var:
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın.
Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır.Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır.
Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır.
Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları
Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır.
İşte enfes reçelleriniz kahvaltı sofralarınız için hazır. Afiyet olsun.