PEMBE MACARON
SARI MACARON
FISTIKLI NANELİ MACARON
KEÇİBOYNUZLU VE KARANFİLLİ MACARON

KLASİK MACARON'UN YAPILIŞI:
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile bembeyaz olup katılaşana dek çırpın. Pudraşekeri ve bademi blenderden geçirin. İnce elekten geçirip derin bir kaba aktarın. Renk ve koku verecek malzemeleri ilave edin. İyice çırpılmış ve katı hale gelmiş yumurta aklarını ilave edin. Renk bütünleşince karıştırmayı bırakın ve kaşıkla sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak şekilde sıkıp, 1 saat tepside kurumaya bırakın. Altının yanmaması için tepsiyi büyük bir tepsinin içine oturtup, fırında 10-12 dakikayı geçirmeyecek şekilde pişirin. Soğumadan elinize almaya kalkmayın, kırılıp dağılabilirler. Soğuduktan sonra aralarına dilediğiniz kremayı koyarak iki macaron'u yapıştırın.

RENKLER İÇİN:
* Pembe renk için:
Pancar posası

* Yeşil renk için:
1 çorba kaşığı antepfıstığı ve 1 çay kaşığı kuru nane

* Sarı renk için:
1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 çorba kaşığı tarçın

* Kahverengi için:
2.5 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu ve bir çay kaşığı toz hale getirilmiş karanfil

ÖNEMLİ NOT:
Lütfen evinizde tartı varsa onu kullanın ve gram ölçülerini azaltmayın, artırmayın! Yapım aşamalarına dikkatle uyun!