Sofra

10 Porsiyon

MALZEMELER

    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı su

    İç harcı için: 250 gram kıyma
    1 adet soğan
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay bardağı su

    Kızartmak için: Sıvı yağ
Derin bir kapta un, tuz ve suyu kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. İç harcı için, ayrı bir yerde soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Harcı, hamurların üzerine payn edip, yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı, hafif pembeleşene kadar pişirin.