Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yufka
    Sıvı yağ
    250 gram pırasa
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Çeşnili baharat-tuz karışımı
    Üzerine: 1 kase yoğurt
    1 adet yumurta, tuz
Yufkaları düz bir zemine iki kat üst üste gelecek şekilde serip, aralarına sıvı yağ sürün. Daha sonra dörde bölün. Pırasaları incecik kıyıp, zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya edin. Çeşnili tuz karışımını ekleyin. Pırasalı harcı yufkaların üzerine yayıp, rulo şeklinde sarın ve kıvırarak gül böreği şekli verin. Ayrı bir yerde yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın. Böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak servis yapın.