Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım çay bardağı toz şeker
    3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
    500 gram krema
    240 gram bitter çikolata
    2 adet yaprak jelatin
    Yarım çay bardağı buzlu su
    Süslemek için:
    80 gram beyaz çikolata
    Çilek sos için:
    1 kg çilek
    5 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.